Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 4-5 ετών

Alt
08 Απρ 2024 9:21 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Με χαρούμενη διάθεση πραγματοποιήθηκε η 6η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 4-5 ετών,  την Τετάρτη 3-4-2024 το απόγευμα, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με καλεσμένη τη συγγραφέα - εικονογράφο Μαριλένα Παππά για το βιβλίο της “Η γιαγιά της άνοιξης”.

Η γιαγιά Μελυψώ  και η εγγονή Καλυψώ, οι δύο γλυκές μελλισούλες του παιδικού βιβλίου της Μαριλένας Παππά, μέσα από τα  χρώματα και τα  αρώματα της Άνοιξης μας ταξιδεύουν γλυκά στον φυσικό  κύκλο της ζωής, στο πέρασμα από τον κρύο χειμώνα στη χαρωπή και πολύχρωμη άνοιξη, από τους γκρίζους ουρανούς  στους καταγάλανους της  ζωντάνιας, της ευφορίας της χαράς!

Απαράμιλλος συμβολισμός του κύκλου της ζωής μέσα από την απλότητα της πιο απλής και γλυκιάς αφήγησης, όπου μέσα από την σχέση αγάπης της γιαγιάς μελισσούλας προς την εγγονή Καλυψώ, τα παιδιά κάνουν μια υπέροχη εισαγωγή στα βαθιά νοήματα του κύκλου της ζωής, γλυκά ,ανώδυνα, νοσταλγικά... γιατί  τελικά η μνήμη... των λουλουδιών, των αρωμάτων των πουλιών  είναι αυτή που δίνει ζωή στην κάθε μας στιγμή!

Η συγγραφέας, με τη γλυκιά φωνή της, αφού αφηγήθηκε την ιστορία του βιβλίου της κάθισε οκλαδόν παρά την εγκυμοσύνη της, μαζί με τα παιδιά και ζωγράφισαν πολύχρωμες εικόνες για την άνοιξη.

Τέλος, μικροί και μεγάλοι ευχαρίστησαν τη συγγραφέα για την πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα παρουσίασή της και δεν παρέλειψαν να δανειστούν τα αγαπημένα τους βιβλία!

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.