Φόρμα αναζήτησης

Βιβλιοθήκη

Alt

Την Τρίτη 28/05/2024 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου της Φιλιώς Λαζανά “Ένα αγόρι που το έλεγαν…”, για τους 40 μαθητές της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής, σε προγραμματισμένη επίσκεψη, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους Ευαγγελία Δανδόλου, Φωτεινή Ιωαννίδου, Γεωργία Δουκάκη, Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο, Κατερίνα Μαστορίδου και Ράνια Μπαλή.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η δροσερή παρουσία της Στέλλας και της Ζάχαρης, έτσι όπως αποκαλούν η μία την άλλη ως φίλες η Στέλλα Στεργίου και η Γεωργία Ζάχαρη, που αγαπούν πολύ τη δουλειά τους ως comic artists και καλλιτέχνες, αποκάλυψαν την Τετάρτη 15/5/2024 στα παιδιά της Λέσχης Ανάγνωσης 9-12 ετών, με πολύ αυθόρμητο τρόπο τα μυστικά της τέχνης τους, όπου μέσα από τα καρέ τους ξεδίπλωσαν τις περιπέτειες των ηρώων, ενός από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα της Άλκης Ζέη, με τίτλο «Κοντά στις ράγιες» διασκευασμένο σε graphic novel.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τρίτη 23/04/2024 πραγματοποιήθηκε διαδραστική παρουσίαση του πρόσφατα βραβευμένου βιβλίου της Συμώνης Δημητρακοπούλου “Μακριά μαλλιά μπλεγμένα”, για τους 25 μαθητές της Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής, σε προγραμματισμένη επίσκεψη, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες Ευαγγελία Δανδόλου, Ανδρομάχη Τσεσμεντζή και Χριστίνα Κάπουλα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής, την Τρίτη 16/4/2024 το πρωί, υποδέχτηκε τη συγγραφέα Κωνσταντίνα Τασσοπούλου και 35 μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, για την παρουσίαση βιβλίου της, σε προγραμματισμένη επίσκεψη, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες Ευαγγελία Δανδόλου, Εύη Μουφλούζη, Μαρία Ζαούτη, Βικτώρια Σελιβάνοβα, Ιουλία Κωνσταντινίδου και Βασιλική Τσουκαλά.

 Η επίσκεψη ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παιδιών στη Βιβλιοθήκη, την ενημέρωσή τους για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και τη γνωριμία τους με τη συγγραφέα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τη Δευτέρα 15/4/2024 το απόγευμα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί τη μεγάλη κυρία της σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας, Ελένη Πριοβόλου με την οποία τα μέλη  της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων μίλησαν για το βιβλίο της «Το δέντρο με τις φωλιές» των Εκδόσεων Καστανιώτη.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τετάρτη 10/4/2024 πραγματοποιήθηκε η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, με τη συγγραφέα Άννα Κοντολέων με το βιβλίο της «Γη και ουρανό»,  στις 6:00 μμ.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με χαρούμενη διάθεση πραγματοποιήθηκε η 6η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 4-5 ετών,  την Τετάρτη 3-4-2024 το απόγευμα, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με καλεσμένη τη συγγραφέα - εικονογράφο Μαριλένα Παππά για το βιβλίο της “Η γιαγιά της άνοιξης”.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τη Δευτέρα 01/04/2024 και ώρα 18:00  πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολυκέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», εκδήλωση με πλήθος κόσμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 4-5 ετών,  την Τετάρτη 27-3-2024 το απόγευμα, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με καλεσμένη τη συγγραφέα Σεβαστή Χατζησαββίδου για το βιβλίο της “α… όπως…”.

Το μικρό α… όπως… αρκούδα, αστροναύτης, αέρας, αφοσίωση, αγάπη, αδελφός… είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο στη δύναμη της αδελφικής αγάπης και του μεγαλείου των οικογενειακών δεσμών…

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τετάρτη 20/3/2024 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με τη συγγραφέα-εικονογράφο Ελένη Βασιλείου - Αστερόσκονη, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της «Το Κορίτσι και ο Μονόκερος». Ένα μικρό εικονογραφημένο βιβλίο με ένα μεγάλο μήνυμα, αφιερωμένο στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

διαβάστε περισσότερα