Φόρμα αναζήτησης

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Electrocycle.gr | Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ

Όσο ποτέ η ανακύκλωση των αστικών απορριμμάτων είναι, όχι μόνο επίκαιρη, αλλά απόλυτα αναγκαία. Σε μια νέα εποχή που όλοι πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά, να δράσουμε τοπικά, ακόμα και στο όριο του ίδιου μας του σπιτιού, πρέπει να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία «θάβουμε ότι πετάμε» και να διαμορφώσουμε παιδεία και νοοτροπία με έμφαση στην ανακύκλωση.
Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με την ΦΑΙΔΡΑ ΕΠΕ, επίσημο συνεργάτη του συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης να ανακυκλώνουν τις ηλεκτρικές συσκευές που έχουν για απόρριψη. 

Η διαδικασία είναι απλή:

  • Για τα ογκώδη επικοινωνούμε στα τηλέφωνα 8018019090 και 2104002620 (αστική χρέωση), και κανονίζουμε ραντεβού για τη δωρεάν παραλαβή των συσκευών κατευθείαν από το σπίτι ή την επιχείρηση.
  • Για τις μικρές ηλεκτρικές συσκευές επισκεπτόμαστε τα επτά σημεία συλλογής στην πόλη: 
  1. Δημαρχείο Στ. καραγιώργη 2 και Μαρ. Αντύπα (Plexiglass)
  2. Κεντρική Πλατεία  (Μεταλλικός)
  3. /νση Περιβάλλοντος Πρας. Λόφου 98-100  Νότια είσοδος Γηπέδου (Μεταλλικός)
  4. Γήπεδο Ποδοσφαίρου Λ. Κύμης (Φιλικής Εταιρείας κ΄Καρύταινας)
  5. Κλειστό Γυμναστήριο Ζεφύρου & Θησέως (Μικρός Πλαστικός εντός Γυμναστηρίου)
  6. ΚΑΠΗ Πολυτεχνείου και Ελπίδος (Πλαστικός)
  7. Σχολή ΟΑΕΔ Πεύκων κ΄ Εθνομαρτύρων, (Υφιστάμενος Μεταλλικός) επί της Πέυκων

Η ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών και των απορριμμάτων γενικότερα, πέραν από την ωφέλεια που έχει στο να διατηρήσουμε καθαρή την πόλη αλλά και ασφαλές το περιβάλλον, εξοικονομεί ετησίως χιλιάδες ευρώ τα οποία πληρώνουμε όλοι για να χρησιμοποιούμε τους ΧΥΤΑ, εξοικονόμηση που δύναται να μετακυλήσει στον προϋπολογισμό των νοικοκυρίων.