Φόρμα αναζήτησης

Στέγαση και εργασία: ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σε άστεγους πολίτες ή θύματα βίας προσφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Alt
16 Φεβ 2022 10:14 AM
Κατηγορία: Πόλη

Ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή προσφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνανθρώπους μας  που δεν έχουν σπίτι ή δεν μπορούν να μείνουν σπίτι (για παράδειγμα άστεγοι ή γυναίκες θύματα βίας) προσφέροντάς τους τα μέσα να πατήσουν ξανά στα πόδια τους. Μέσα από το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής – όντας από τις πρώτες που το διεκδίκησαν και επελέγησαν να το υλοποιήσουν – μπορεί πλέον να καλύψει την στέγαση αυτών των ανθρώπων όπως και προγράμματα κατάρτισης και επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα καλύπτει πλήρως τα έξοδα ενοικίου, οικοσκευής και ΔΕΚΟ για δύο χρόνια αλλά και πλήρως τον μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές για έναν χρόνο, μέχρις ότου να μπορέσει ο ωφελούμενος ή η ωφελούμενη να ορθοποδήσουν.

Το πρόγραμμα αφορά:

  • Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων και υπνωτήρια.
  • Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ως άστεγοι και διαβιούν στους δρόμους ή σε ακατάλληλα καταλύματα.
  • Γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας.
  • Άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας.

Η Κοινωνική Υπηρεσία θα έρθει σε επαφή με τους καταγεγραμμένους στα μητρώα της πολίτες που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες για να τους εντάξει στο πρόγραμμα. Εάν υπάρχει οποιοδήποτε άλλο άτομο που εμπίπτει στα κριτήρια των δικαιούχων και δεν είναι καταγεγραμμένο στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία της στην οδό Παπαϊωάννου 15-17 ή στα τηλέφωνα 2102716636 – 2102724045.

«Στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα ότι κανένας που περνάει δύσκολα δεν είναι μόνος του. Απλώνουμε δίκτυ προστασίας στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε αδιέξοδο για να τους πούμε πως υπάρχει ελπίδα, μπορούμε να τους βοηθήσουμε να βρουν μια καινούργια ζωή, τη ζωή που τους αξίζει. Θέλω να ευχαριστήσω την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, που μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε από τους πρώτους δήμους που διεκδίκησαν, πέτυχαν και πλέον υλοποιούν το πρόγραμμα», τονίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.