Φόρμα αναζήτησης

Το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Παιχνιδιού και φέτος στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Alt
25 Σεπ 2023 12:15 PM
Κατηγορία: Πόλη

Τα παραδοσιακά παιχνίδια της παλιάς εποχής αναβίωσαν για ακόμα μια χρονιά στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Παιχνιδιού που διοργανώθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην αυλή του 9ου – 10ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης. Ομάδες παιδιών από τα δημοτικά σχολεία του Δήμου παρουσίασαν παιχνίδια του δρόμου, της αλάνας και της παρέας από τις παραδόσεις της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Τα παιδιά έπαιξαν, διασκέδασαν και στο τέλος της γιορτής όλα μαζί τραγούδησαν κάνοντας ακόμα μεγαλύτερο τον κύκλο της αγάπης, όπως έκαναν και πέρυσι βάζοντας τα θεμέλια για το συγκεκριμένο φεστιβάλ, το οποίο η Δημοτική Αρχή φιλοδοξεί να το κάνει θεσμό.

«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη των παλιών παιχνιδιών που εμείς, οι γονείς μας αλλά και οι παλιότερες γενιές έπαιζαν στον δρόμο και την αλάνα. Θέλουμε να τα γνωρίσουν και τα δικά μας παιδιά και γιατί όχι να τα βάλουν στην καθημερινότητά τους, σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει τον πρώτο λόγο. Από τη δική μας πλευρά, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε περισσότερα πάρκα, παιδικές χαρές, πλατείες και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους στο Δήμο μας για να έχουν και τα σημερινά και τα αυριανά παιδιά ελευθερία να παίζουν στην πόλη μας», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Χορηγοί στο φετινό φεστιβάλ: η Δημοτική Επιχείρησης ΚΕΑΕΔΗΑ, τα Μax Stores, η Giochi Preziosi, το κατάστημα Μουστάκας, τα φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου και τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης. Χορηγός επικοινωνίας το Δημοτικό Ραδιόφωνο Επικοινωνία 94FM.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.