Φόρμα αναζήτησης

Συνάντηση του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου με τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων

Alt
06 Φεβ 2024 1:50 PM
Κατηγορία: Παιδεία

Διαδοχικές συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων, στην έναρξη της νέας δημοτικής θητείας, πραγματοποίησε στο δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος. Στην ατζέντα, τα τρέχοντα θέματα της σχολικής κοινότητας στο κομμάτι αρμοδιότητας του Δήμου, τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος και, φυσικά, η γνωριμία με τους νέους προέδρους των δύο Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, Βασίλη Στέφα στην Πρωτοβάθμια και Ματίνα Συνδουκά στη Δευτεροβάθμια, καθώς και με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκο Σπυρόπουλο, όπως τους όρισε πρόσφατα με απόφασή του ο Νίκος Μπάμπαλος.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους διευθυντές και τις διευθύντριες νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων αλλά και των ειδικών σχολείων και του Ειδικού Εργαστηρίου, που λειτουργούν στο Ηράκλειο, ότι από αυτή τη χρονιά το κονδύλι του δημοτικού προϋπολογισμού θα είναι αυξημένο για τις ανάγκες των σχολείων της πόλης και ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα έργα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των μαθητών.

Ήδη ολοκληρώνονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στα δημοτικά σχολεία, δίνοντας την σκυτάλη στην επόμενη φάση των αντίστοιχων παρεμβάσεων, οι οποίες πλέον θα συμπεριλάβουν τα γυμνάσια και τα λύκεια του Ηρακλείου, ξεκινώντας ιεραρχικά από τα παλιότερα κτίρια, τα οποία χρίζουν εκτενέστερης ανακαίνισης για καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην ενίσχυση του φωτισμού στα σχολεία όπου παρατηρούνται παραβατικές συμπεριφορές κατά τις ώρες που τα σχολεία είναι εκτός λειτουργείας λειτουργίας, ενώ θα συζητήσει με την σχολική κοινότητα – εκπαιδευτικούς και γονείς – μεθόδους και πρακτικές για να τονωθεί η ασφάλεια.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Δήμος έχει ήδη ολοκληρώσει τις μελέτες πυρασφάλειας για όλα τα σχολεία της πόλης  -  με νέα χρηματοδότηση που διεκδίκησε και πέτυχε η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου - προχωρά στο αμέσως επόμενο διάστημα στην προμήθεια των απαραίτητων υλικών για την τόνωση του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού των σχολικών μονάδων.

Ταυτόχρονα, με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολικά κτίρια της πόλης. Ο Δήμος έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση θα προχωρήσει και σε δευτεροβάθμιο έλεγχο, όπου θεωρηθεί ότι χρειάζεται.

Αυτή την περίοδο οι υπηρεσίες του Δήμου «τρέχουν» πρόγραμμα καθαρισμού των αυλών των σχολείων της πόλης από τις εποχικές κάμπιες για την προστασία των παιδιών από αλλεργίες και λοιπές παρενέργειες.

Ο δήμαρχος  Νίκος Μπάμπαλος κατά την συνάντηση με τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων, ζήτησε την βοήθεια των εκπαιδευτικών στο αίτημα που ο Δήμος θα διεκδικήσει από την κεντρική διοίκηση και είναι η ανέγερση περισσότερων ειδικών σχολείων στην περιοχή των βορείων προαστίων,  ώστε να αποφορτιστούν τα αντίστοιχα του Ηρακλείου, τα οποία ήδη φιλοξενούν πολλαπλάσιο αριθμό παιδιών από όσα προβλέπει η λειτουργία τους.

«Πέρα από την καθημερινή επικοινωνία με το κάθε σχολείο ξεχωριστά για να επιλύουμε άμεσα τα ζητήματα που προκύπτουν, θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις με τους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων οι οποίες είναι εποικοδομητικές και  μας βοηθούν να διαμορφώσουμε τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεών μας. Γιατί τα παιδιά μας είναι πάντα η προτεραιότητά μας. Είναι είναι η καλύτερη  επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον του τόπου μας», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.