Φόρμα αναζήτησης

Παιδεία

Alt

Με εννιά διαλέξεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών, οικονομικών και επιστημονικών θεμάτων, ολοκληρώθηκε ο πρώτος, πιλοτικός Κύκλος Δια Βίου Εκπαίδευσης, το πρόγραμμα που ξεκίνησε να υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς στην κατεύθυνση της διαρκούς κατάρτισης και ενημέρωσης των πολιτών. Τις εννιά αυτές συναντήσεις παρακολούθησαν δεκάδες άνθρωποι από το Ηράκλειο αλλά και γύρω περιοχές, ενώ ομιλητές ήταν καταξιωμένοι επιστήμονες, ειδικοί επί του εκάστοτε θέματος.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Κανονικά στο ωράριό τους θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων (δημόσια και ιδιωτικά) την Παρασκευή 14 Ιουνίου, δεδομένων των μετεωρολογικών προβλέψεων που αναφέρουν ομαλοποίηση των ακραία υψηλών θερμοκρασιών.

διαβάστε περισσότερα
Alt

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Την αναστολή των δια ζώσης μαθημάτων για όλα τα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) στα όρια της πόλης για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 αποφάσισε με νεότερή του απόφαση ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, αφού, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολογικών δελτίων, η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι αρκετά πιο έντονη σε επίπεδο υψηλής θερμοκρασίας.

Το ίδιο θα ισχύσει και για το ΕΕΕΚ Ηρακλείου Αττικής.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η πρόληψη και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι τα μυστικά για να ζούμε περισσότερο αλλά και με μεγαλύτερη ποιότητα. Όσο νωρίτερα στη ζωή του ανθρώπου αυτό γίνεται συνείδηση, τόσο πιο εύκολα είναι όλα στην πορεία του βίου του. Αυτός ήταν και ο στόχος του 1ου Φεστιβάλ Υγείας & Παιδιού που διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων μέσα στο Κτήμα Φιξ, το δημοτικό πάρκο Ηρακλείου Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με την EN.O Greece δίνει την ευκαιρία σε 6 νέες και νέους της πόλης να επισκεφτούν την Αττάλεια της Τουρκίας μέσω του προγράμματος Erasmus+ στην κατεύθυνση της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής εξερεύνησης.

Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί 30 Μαΐου έως 6 Ιουνίου 2024 με τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλυμμένα. Οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν μονάχα την υποχρέωση να καλύψουν τα αεροπορικά εισιτήρια, για τα οποία όμως θα λάβουν χρήματα πίσω από το πρόγραμμα έως του ποσού των 275 ευρώ.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Οι πρακτικές για την καλύτερη συνεργασία σχολείου και οικογένειας προς όφελος των παιδιών, ήταν το θέμα της πρόσφατης ενημερωτικής δράσης που πραγματοποίησε το επιστημονικό προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο 6ο Νηπιαγωγείο της πόλης και παρακολούθησαν οι γονείς του σχολείου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ένα νέο, πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσουν στις ενότητές τους οι Σχολές Γονέων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Διαδοχικές συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων, στην έναρξη της νέας δημοτικής θητείας, πραγματοποίησε στο δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Νέο γύρο εργασιών στην κατεύθυνση της συντήρησης και της διαρκούς αναβάθμισης των υποδομών των σχολικών μονάδων της πόλης πραγματοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εκμεταλλευόμενος το διάστημα των διακοπών των Χριστουγέννων, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε ευκαιρία που τα σχολεία είναι για παρατεταμένο χρόνο κλειστά.

Έτσι, σε αυτές τις δύο εβδομάδες τα συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές, προχώρησαν σε επιδιορθώσεις, βελτιώσεις αλλά και την προσθήκη νέων κατασκευών που κάνουν τα σχολεία του Ηρακλείου πιο ασφαλή, λειτουργικά και φιλικά για τα παιδιά.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Από ένα tablet σε κάθε δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο της πόλης δωρίζει αυτές τις γιορτές ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να χαριστούν σε παιδιά που δεν έχουν το δικό τους. Τα tablets, τα οποία είναι μια χορηγία των καταστημάτων της Nova (Αμαρουσίου και The Mall Athens), παρέλαβε ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, και με τη σειρά του τα διέθεσε στους διευθυντές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων του Ηρακλείου για να καθορίσουν εκείνοι σε ποια παιδιά θα καταλήξουν με το άνοιγμα το σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

διαβάστε περισσότερα