Φόρμα αναζήτησης

Παιδεία

Alt

Οι πρακτικές για την καλύτερη συνεργασία σχολείου και οικογένειας προς όφελος των παιδιών, ήταν το θέμα της πρόσφατης ενημερωτικής δράσης που πραγματοποίησε το επιστημονικό προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο 6ο Νηπιαγωγείο της πόλης και παρακολούθησαν οι γονείς του σχολείου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ένα νέο, πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσουν στις ενότητές τους οι Σχολές Γονέων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Διαδοχικές συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων, στην έναρξη της νέας δημοτικής θητείας, πραγματοποίησε στο δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Νέο γύρο εργασιών στην κατεύθυνση της συντήρησης και της διαρκούς αναβάθμισης των υποδομών των σχολικών μονάδων της πόλης πραγματοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εκμεταλλευόμενος το διάστημα των διακοπών των Χριστουγέννων, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε ευκαιρία που τα σχολεία είναι για παρατεταμένο χρόνο κλειστά.

Έτσι, σε αυτές τις δύο εβδομάδες τα συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές, προχώρησαν σε επιδιορθώσεις, βελτιώσεις αλλά και την προσθήκη νέων κατασκευών που κάνουν τα σχολεία του Ηρακλείου πιο ασφαλή, λειτουργικά και φιλικά για τα παιδιά.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Από ένα tablet σε κάθε δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο της πόλης δωρίζει αυτές τις γιορτές ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να χαριστούν σε παιδιά που δεν έχουν το δικό τους. Τα tablets, τα οποία είναι μια χορηγία των καταστημάτων της Nova (Αμαρουσίου και The Mall Athens), παρέλαβε ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, και με τη σειρά του τα διέθεσε στους διευθυντές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων του Ηρακλείου για να καθορίσουν εκείνοι σε ποια παιδιά θα καταλήξουν με το άνοιγμα το σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στον δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο σε όσα σχολικά και δημοτικά κτίρια είναι αναγκαίο να γίνει, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών, κυρίως όμως των παιδιών της πόλης. Τα κτίρια που θα μπουν στη διαδικασία του δευτεροβάθμιου ελέγχου είναι εκείνα που υπέδειξε ο αντίστοιχος κύκλος πρωτοβάθμιου ελέγχου, που πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε σε όλα τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Χριστουγεννιάτικα χρώματα και τραγούδια γέμισε το Κτήμα Φιξ στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μαζί με τα δημοτικά σχολεία της πόλης, μια εβδομάδα πριν τη μεγάλη γιορτή. Κάθε δημοτικό του Ηρακλείου υιοθέτησε και στόλισε από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, δεκαέξι στον συνολικό τους αριθμό τα οποία είχαν στηθεί κατά μήκος της διαδρομής εισόδου στο Κτήμα Φιξ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες γέμισαν μπάλες, διακοσμητικά και φωτάκια τα δέντρα που πλέον στολίζουν με τη σειρά τους το μεγάλο πάρκο της πόλης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής φιλοξενεί για ακόμα μια αγωνιστική περίοδο το Πρωτάθλημα Ρομποτικής του TLC Greece. Από τη νέα χρονιά και για 6 ξεχωριστές αγωνιστικές στη μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) παιδιά από σχολεία της Αττικής θα διαγωνίζονται σε δύο διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες (δημοτικό – γυμνασίο/λύκειο) από όπου θα προκύψουν και οι τελικοί πρωταθλητές. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το TLC Greece, ο Δήμος εξασφάλισε δύο δωρεάν συμμετοχές για κάθε δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο της πόλης του Ηρακλείου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την καθιερωμένη συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται φέτος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησαν οι υπεύθυνοι του δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας. Λίγο καιρό μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την πρόεδρο και την διευθύντρια του ΟΠΑΚΜ, κυρίως όμως τη γιατρό και την ψυχολόγο των παιδικών σταθμών, για να πάρουν οδηγίες, συμβουλές, καθώς και να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους για τη νέα αυτή φάση της ζωής τους, τα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τέσσερα νέα αθλητικά γήπεδα εντός των αυλών τριών, αντίστοιχα, σχολείων της πόλης ανακαίνισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για την γενική ανακατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ και ενός γηπέδου βόλεϊ στο 4ο Γυμνάσιο, του γηπέδου μπάσκετ στο 2ο Λύκειο και του γηπέδου μπάσκετ στο 2ο Δημοτικό. Και στα τέσσερα γήπεδα αντικαταστάθηκε ο τάπητας με νέο ταρτάν και μπήκαν καινούργιες υποδομές (μπασκέτες, φιλέ, φωτισμός κτλ).

διαβάστε περισσότερα