Φόρμα αναζήτησης

Παιδεία

Alt

Όλο τον Ιούνιο θα έχουν στη διάθεσή τους οι γονείς της πόλης που επιθυμούν να εγγράψουν ή να επανεγγράψουν τα παιδιά τους σε έναν από τους πέντε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για το σχολικό έτος 2023 – 2024. Συγκεκριμένα, οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονται από 1 έως τις 30 Ιουνίου, διάστημα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να προσέρχονται Δευτέρα ως Παρασκευή (εκτός αργιών), 8.00 με 13.00, στα γραφεία του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας (Βορ. Ηπείρου 41 & Ελ.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Το 2ο Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής ήταν εκείνο που έκανε… ποδαρικό στις σχολικές επισκέψεις που ξεκίνησαν εντός του Κτήματος Φιξ,  τον χώρο των 27 στρεμμάτων πρασίνου που απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος, μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου, για να αποτελέσει το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης. Προς το παρόν το Κτήμα είναι ανοικτό για το ευρύ κοινό κάθε Σαββατοκύριακο 10.00 με 16.00, όμως τις καθημερινές τα σχολεία της πόλης έχουν προσκληθεί να το επισκέπτονται στο πλαίσιο του προγράμματος των σχολικών περιπάτων.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Από 1 έως 20 Μαρτίου θα έχουν φέτος διορία οι γονείς που θα εγγράψουν για πρώτη φορά τα παιδιά τους στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγείο και δημοτικό, να πραγματοποιήσουν την απαιτούμενη διαδικασία. 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς: βήματα, δικαιολογητικά κτλ μπορούν να τα βρουν στις αντίστοιχες εγκύκλιους που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τις επισκέψεις στα σχολεία της πόλης για να προωθήσει στους μικρούς μαθητές την αξία του να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να φροντίζουμε τα ζώα συνεχίζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Οι άνθρωποι του Γραφείου Αστικής Πανίδας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου μαζί με ειδικούς εκπαιδευτές πάνε στα δημοτικά, αρχικά, σχολεία του Ηρακλείου για να δείξουν στα παιδιά τι σημαίνει να βάλουμε ένα κατοικίδιο στη ζωή μας, τι κανόνες ακολουθούμε για να συμβιώνουμε αρμονικά και στο σπίτι αλλά και στην πόλη, αλλά και πώς φερόμαστε απέναντι σε οποιοδήποτε ζώο, δεσποζόμενο ή αδέσποτο.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τα παιδιά που αποφοίτησαν το φετινό καλοκαίρι από τα λύκεια της πόλης και συνεχίζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τίμησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε μια ζεστή γιορτή που οργάνωσε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου». Οι νέες και οι νέοι, φοιτητές πλέον, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν ξανά με τους συμμαθητές των σχολικών θρανίων αλλά και να παραλάβουν τον έπαινο που είχε ετοιμάσει για τον κάθε ένα και την κάθε μια ο Δήμος. Μαζί και αρκετοί υπερήφανοι γονείς για να καμαρώσουν τα παιδιά που συνεχίζουν να κυνηγούν τους στόχους τους στη ζωή.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με περισσότερες στάσεις και αλλαγή αφετηρίας διευρύνεται το ειδικό δρομολόγιο της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την καθημερινή μεταφορά των φοιτητών της πόλης προς την Πανεπιστημιούπολη ώστε να εξυπηρετήσει ακόμα καλύτερα τις νέες και τους νέους. Από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου το λεωφορείο θα ξεκινά στις 8.00 το πρωί έχοντας νέα αφετηρία τον σταθμό ΗΣΑΠ της πόλης επί της οδού Μελίνας Μερκούρη.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ένα ξεχωριστό, διαδραστικό μάθημα για το πώς γίνεται σωστά η οικιακή Ανακύκλωση παρέχει αυτή την περίοδο στα παιδιά της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το φορτηγό Ανακύκλωσης του προγράμματος Green City επισκέπτεται τα δημοτικά σχολεία του Δήμου προκειμένου να δείξει στους μικρούς μαθητές πώς κάνουμε σωστή διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στη πηγή, από τα απορρίμματα δηλαδή που προκύπτουν στο σπίτι μας, σε ποιους κάδους τα πετάμε και, τελικά, πώς αυτά ανακυκλώνονται για να γυρίσουν πίσω ως νέα υλικά προς καθημερινή χρήση.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Το πρόγραμμα Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πάει… σχολείο αρχής γενομένης με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού της πόλης, τα οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πώς λειτουργεί σε πρακτικό επίπεδο και τι οφέλη έχει για την τοπική κοινωνία, τους ανθρώπους της αλλά και το περιβάλλον.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Από το 13ο Δημοτικό Σχολείο ξεκινά ο νέος κύκλος έργων του συνεχούς προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με στόχο την ανακαίνιση των κτιρίων του συγκροτήματος με περιβαλλοντικά φιλικούς όρους, πάνω από όλα όμως για να διαμορφωθεί ένα πιο ασφαλές, λειτουργικό και όμορφο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά.

Οι εργασίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: μόνωση, αλλαγή κουφωμάτων, αντικατάσταση τζαμιών, βαψίματα, αλλαγή συστήματος θέρμανσης, βελτίωση στις τουαλέτες κ.α.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Θέματα Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αναλαμβάνει να συντονίζει ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης, Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος, με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, ορίζεται εντεταλμένος ΔΣ για την εποπτεία και τον συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων του Δήμου στον εν λόγω τομέα.

Συγκεκριμένα, ο νέος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος θα έχει την ευθύνη:

διαβάστε περισσότερα