Φόρμα αναζήτησης

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής υποβάλλει συμπληρωματικούς λόγους στην αίτηση ακύρωσης της δημοπράτησης για τη διάνοιξη της λεωφόρου Κύμης

Alt
08 Φεβ 2024 11:43 AM
Κατηγορία: Πόλη

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής υποβάλλει συμπληρωματικούς λόγους στην αίτηση που έχει ήδη καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της δημοπράτησης του έργου της διάνοιξης της λεωφόρου Κύμης.

Με εισήγηση του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρόσθετοι λόγοι που μπαίνουν στην αίτηση είναι η διαπίστωση περί ελλείψεως χρηματοδότησης, περί μη καταθέσεως αιτήσεως προσδιορισμού τιμής μονάδας για τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις και η μη ύπαρξη κυκλοφοριακής και περιβαλλοντικής μελέτης.

Οι λόγοι αυτοί τείνουν στην παραδοχή της βασιμότητας της αιτήσεως ακυρώσεως του Δήμου για την άκυρη δημοπράτηση του έργου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου διεκδικεί η διάνοιξη της Κύμης να γίνει με σκεπαστό το κομμάτι της νέας διαδρομής, ώστε να αποφευχθεί η διχοτόμηση της πόλης σε ένα ακόμα σημείο (από το Ηράκλειο διέρχονται ήδη οι γραμμές του ΗΣΑΠ και η Αττική Οδός) και αντί ορύγματος να δημιουργηθεί επιφάνεια ελεύθερων χώρων που θα αξιοποιηθούν για την δημιουργία πράσινου και αθλητικών υποδομών.

Σε δήλωση που έκανε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής τονίζει: «Δυναμώνουμε τη θέση μας στον δικαστικό αγώνα που έχουμε ξεκινήσει για να διασφαλίσουμε ότι η λεωφόρο Κύμης, εάν προχωρήσει, θα γίνει με τρόπο τέτοιο που δεν θα διαταράξει τη λειτουργικότητα της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας. Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι ΜΑΖΙ. Είμαστε όλοι Ηράκλειο. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα».

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.