Φόρμα αναζήτησης

Νίκος Μπάμπαλος και Βασίλης Κικίλιας συμφώνησαν τρόπους να ενισχυθεί η Πολιτική Προστασία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Alt
14 Φεβ 2024 12:49 PM
Κατηγορία: Πόλη

Ένα στενότερο πλαίσιο συνεργασίας Δήμου και Υπουργείου που θα ενισχύσει την Πολιτική Προστασία στα όρια της πόλης συμφώνησαν να δημιουργήσουν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του υπουργού έπειτα από σχετικό αίτημα του δημάρχου.

Ανάμεσα σε αυτά που συζήτησαν και συμφώνησαν δήμαρχος και υπουργός: η περαιτέρω διασύνδεση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με την Γενική Γραμματεία ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότερη και αμεσότερη ανταπόκριση σε καταστάσεις ανάγκης, η εκπαίδευση της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου (εργαζόμενοι αλλά, κυρίως, εθελοντές) από τα στελέχη του κεντρικού μηχανισμού (Πυροσβεστική, διασώστες κτλ) και η επόμενη ημέρα με τις δυνατότητες χρήσης σύγχρονης τεχνολογίας για την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

Ενδεικτικό του πρακτικού των θεμάτων που έβαλαν στο τραπέζι της συζήτησης οι δύο πλευρές αλλά και της συνέχειας που θα δοθεί, ήταν πως στην συνάντηση συμμετείχαν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

«Μόνο ενωμένοι και συνδυάζοντας τις δυνάμεις μας θα μπορούμε να σταθούμε όρθιοι και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και τις περιουσίες τους απέναντι στα σύγχρονα, έντονα φαινόμενα. Αυτό όμως απαιτεί ιδανικό συντονισμό, να ξέρουμε ο κάθε ένας φορέας πως λειτουργεί και τι πρέπει να κάνει σε όλα τα στάδια και να το κάνει σωστά. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια, που ανταποκρίθηκε τόσο γρήγορα στο αίτημά μας για συζήτηση. Εξίσου γρήγορη θα είναι πλέον και η συνεργασία, και η ανταπόκρισή μας όταν παραστεί ανάγκη. Οι σύγχρονες προκλήσεις απαιτούν σύγχρονα και άμεσα μέτρα», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου μετά την συνάντηση.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.