Φόρμα αναζήτησης

Νέα, αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Alt
02 Οκτ 2023 11:18 AM
Κατηγορία: Πόλη

Στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων πυρασφάλειας σε όλα τα κτίρια των δημοτικών παιδικών του σταθμών προχωρά στο αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Οι παρεμβάσεις θα στοιχίσουν περί τα 133 χιλιάδες ευρώ, χωρίς να κοστίσουν όμως κάτι στο δημοτικό ταμείο αφού θα γίνουν με χρήματα που απορροφά ο Δήμος από το σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Το κυριότερο έργο είναι η εγκατάσταση σε κάθε παιδικό σταθμό καινούργιου, σύγχρονου και αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης οροφής, το οποίο θα μπαίνει σε λειτουργία στην απευκταία περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

«Είναι διαρκής η εκστρατεία για την αναβάθμιση των παιδικών σταθμών του Δήμου ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά μας. Μετά την ανέγερση των καινούργιων βρεφονηπιακών σταθμών της οδού Χρυσανθέμων και της οδού Παλαμά, αλλά και τις εργασίες ανακαίνισης των παλαιότερων, προχωράμε και στην αναβάθμιση της πυρασφάλειας για να εξοπλίσουμε τις δομές μας με τα πιο σύγχρονα μέσα», σχολιάζει η πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου.

«Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, από τα πρώτα σχολικά βήματα στον παιδικό σταθμό, μέχρι τις τελευταίες τάξεις του σχολείου, θέλουμε τα παιδιά να είναι και να νιώθουν προστατευμένα. Για αυτό και είμαστε η δημοτική αρχή που έχει πραγματοποιήσει τόσες πολλές εργασίες ανακαίνισης σε σχολικά κτίρια και παιδικούς σταθμούς, η πρώτη που ολοκλήρωσε πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο, η πρώτη που εκπόνησε μελέτες πυρασφάλειας σε όλες τις σχολικές μονάδες», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.