Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων

Alt
18 Απρ 2024 11:30 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Τη Δευτέρα 15/4/2024 το απόγευμα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί τη μεγάλη κυρία της σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας, Ελένη Πριοβόλου με την οποία τα μέλη  της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων μίλησαν για το βιβλίο της «Το δέντρο με τις φωλιές» των Εκδόσεων Καστανιώτη.

Η σύνδεση της ηρωίδας του βιβλίου, της σοφής Μαρίας, με  την πλούσια φύση που την περιβάλλει, και η απόλυτη παράδοση και πίστη στο μεγαλείο της, γαλουχούν μια προσωπικότητα γενναιόψυχη αυθεντική και συνάμα δυναμική με έντονη την αίσθηση του δικαίου, όπως είναι και η φύση που την περιβάλλει. Η έμπνευση που αντλεί από τα χρώματα και αρώματα των λουλουδιών, τα πετάγματα των πουλιών, τις μυρωδιές του φρεσκοψημμένου ψωμιού, μαρτυρά μια συνθήκη ανόθευτη, ανέγγιχτη και άσπιλη, μακριά από τις σειρήνες της ευκολίας του σύγχρονου αλλά στείρου πολιτισμού άπληστου και αδίστακτου. Η σύγκρουση των δύο κόσμων του φυσικού και του κοσμικού αποτελούν την αέναη μάχη της ανθρώπινης ψυχής, που μες την ανισορροπία της η σταγόνα της βροχής, το κελάηδισμα του πουλιού, το άρωμα ενός λουλουδιού αποτελεί βάλσαμο, γιατρειά, ελπίδα.

Η κ. Πριοβόλου συνδέοντας τα κομμάτια του συγγραφικού της παζλ και ενώνοντάς τα με αυτά της προσωπικής ζωής της, μας περπάτησε σε δρόμους οικείους για πολλούς από εμάς, και με την ασφάλεια της ένθερμης αφήγησης της διαβήκαμε μαζί το μονοπάτι της δικής της πορείας,  περνώντας μέσα από κάμπους και κάστρα εκείνα των αγγέλων που τόσο αγαπά.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο νέο της βιβλίο “Βαθύ το σκοτάδι πριν την αυγή” ένα μυθιστόρημα ιστορικό, το οποίο διαπραγματεύεται την εποχή του ευρωπαϊκού διαφωτισμού, την ατομική ελευθερία σε συνδυασμό με την ανθρώπινη τραγωδία.

Τέλος η συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία της και το κοινό την ευχαρίστησε κατενθουσιασμένο για την τιμητική της παρουσία στη Βιβλιοθήκη.α

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.