Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών

Alt
17 Οκτ 2023 9:17 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 11/10/2023 πραγματοποιήθηκε η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών για τη νέα περίοδο 2023-2024, στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής,  με την συγγραφέα-εικονογράφο  Αικατερίνη Πουλιάση, η οποία παρουσίασε το νέο  της βιβλίο «Ο Σταμάτης κι ο Γρηγόρης σε.. περιπέτειες» των εκδόσεων Χ.Πάτση.

 Η συγγραφέας, με το βιβλίο της αυτό, στοχεύει  στο να μάθουν τα παιδιά για την σωστή οδική κυκλοφορία, με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. Έτσι ξεκίνησε την παρουσίαση της με την ανάγνωση του βιβλίου της, την οποία συνόδευσε με πλούσιες δραστηριότητες για τα παιδιά.

 Την ανάγνωση ακολούθησε συζήτηση σχετική με τις εμπειρία των παιδιών, από την κυκλοφορία τους στους δρόμους. Στη συνέχεια από ένα σακούλι τα παιδιά επέλεγαν μια ερώτηση σχετική με το βιβλίο, στην οποία έπρεπε να απαντήσουν σωστά. Ακολούθησε κινητική δραστηριότητα από την συγγραφέα, κατά την οποία τα παιδιά έπρεπε να κινηθούν σύμφωνα με ένα σήμα του σηματοδότη. Έπαιξαν ακόμη το παιχνίδι ‘Οι εικόνες μπερδεύτηκαν’, κατά το οποίο έπρεπε να τοποθετήσουν σε σωστή σειρά τις μπερδεμένες εικόνες του βιβλίου. Έπειτα κλήθηκαν να ζωγραφίσουν ό,τι του άρεσε περισσότερο από το βιβλίο. Τέλος η συγγραφέας προσέφερε σε κάθε παιδί ένα, σχετικό με το βιβλίο, αυτοκόλλητο.

 Με την φράση «Πάω αργά, για να φτάσω γρήγορα», η συγγραφέας προσπάθησε να μεταδώσει στα παιδιά το μήνυμα, για το πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε ώστε να φθάσουμε τελικά ασφαλείς στον προορισμό μας. Στα πλαίσια της παρουσίασης, μικροί και μεγάλοι δεν παρέλειψαν την ευκαιρία που είχαν για να δανειστούν κάποια βιβλία.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.