Φόρμα αναζήτησης

Λέσχες ανάγνωσης για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής – Αιτήσεις εγγραφής

Alt
15 Σεπ 2023 10:59 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Οι Λέσχες Ανάγνωσης επιστρέφουν για ακόμα μια χρονιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο των βιβλίων σε εβδομαδιαίες συναντήσεις στις οποίες συμμετέχουν, ως οδηγοί σε αυτό το ταξίδι, συγγραφείς αλλά και τα στελέχη της Βιβλιοθήκης. Οι αιτήσεις για τη νέα περίοδο ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να κάνουν την αίτηση εγγραφή των παιδιών τους online ΕΔΩ ενώ, όπως πάντα, η συμμετοχή στις Λέσχες Ανάγνωσης είναι απολύτως δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά είναι χωρισμένες σε 3 ηλικιακά τμήματα ώστε να γίνεται ανάλυση των αντίστοιχων βιβλίων. Η πρώτη είναι για παιδιά 4-5 ετών, η δεύτερη 6-8 ετών και η τρίτη για παιδιά 9-12 ετών.

Οι συναντήσεις γίνονται 18.00 με 19.00 στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (1ος όροφος Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου», Κουντουριώτου και Νεότητος) αντίστοιχα τις ημέρες: κάθε 1η Τετάρτη του μήνα για τα παιδιά 4-5 ετών, κάθε 2η Τετάρτη για τα παιδιά 6-8 ετών και κάθε 3η Τετάρτη για τα παιδιά 9-12.

Εκτός από την ανάγνωση και συζήτηση, τα παιδιά απασχολούνται με δημιουργικό παιχνίδι και δραστηριότητες επάνω στο θέμα του εκάστοτε βιβλίου.

«Στόχος μας είναι να έρθουν τα παιδιά από μικρά σε επαφή με τη Βιβλιοθήκη, να κατανοήσουν τη λειτουργία της και να την αγαπήσουν, ώστε μελλοντικά να γίνουν και τα ίδια ενεργοί αναγνώστες και χρήστες των υπηρεσιών της, να αναπτύξουν  τη φιλαναγνωσία τους και να συζητήσουν μέσα από κατάλληλα βιβλία-οδηγούς θέματα που τα αφορούν και τα προβληματίζουν», σχολιάζει η εντεταλμένη για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη δημοτική σύμβουλος, Έφη Κανλή.

«Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη αποτελεί πρότυπο, όχι μόνο για την δανειστική της λειτουργία, αλλά και για τις πρωτότυπες δράσεις όπως οι Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά που κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών μικρών μας φίλων, οι οποίοι μαθαίνουν να αγαπούν το βιβλίο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.