Φόρμα αναζήτησης

Ηρακλειώτικο Καρναβάλι 2024, έρχεται στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Alt
10 Μαρ 2024 11:51 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι είναι και φέτος εδώ! Κυριακή 10 Μαρτίου 11.30 η μεγάλη παρέλαση στη λεωφόρο Ηρακλείου

Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό Καρναβάλι στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής ξεκίνησε! Την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί όλη η πόλη δίνει ραντεβού στη λεωφόρο Ηρακλείου για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ομάδων και αρμάτων, η οποία θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία του Δήμου για ένα ξέφρενο παραδοσιακό, αποκριάτικο πάρτι. «Φορέστε τις στολές σας, μα πάνω από όλα το μεγαλύτερο χαμόγελο και σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, να ξεφαντώσουμε μαζί, να γίνουμε όλοι μια μεγάλη γιορτή. Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι, αυτή η ξεχωριστή γιορτή που ξεκινήσαμε και τόσο αγαπήσατε, είναι και φέτος εδώ», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Μια ημέρα πριν την παρέλαση, το Σάββατο στις 18.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία στήνονται τα παραδοσιακά γαϊτανάκια, ώστε να μπει η πόλη από νωρίς σε κλίμα γιορτινό. Παιδιά από σχολεία του Δήμου θα αναβιώσουν το έθιμο, χορεύοντας και τραγουδώντας.

Πέρα από την αποστολή να κάνει τους πάντες να διασκεδάσουν, το φετινό καρναβάλι έχει σαν θέμα την Οικολογία και το Περιβάλλον, πολλά δε από τα γκρουπ που θα συμμετάσχουν έχουν εμπνευστεί και έχουν δημιουργήσει τις στολές τους αναλόγως.

Στην παρουσίαση, ένα δίδυμο από την ελληνική παράδοση, ο Καραγκιόζης και η Αγλαΐα, όπως τους ερμηνεύουν ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης, Κώστας Σπυρόπουλος, και η Αρετή Ζαχαριάδου.


Το blog της προετοιμασίας

Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι έρχεται και φέτος για να μοιράσει χαμόγελο και στιγμές ξεγνοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προγραμματίζει μια σειρά από αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής 10 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν με τα Κούλουμα στο Κτήμα Φιξ ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας. «Στόχος μας να γίνει όλη η πόλη μια γιορτή και οι Ηρακλειώτες και οι Ηρακλειώτισσες να διασκεδάσουν μαζί ενωμένοι, αφήνοντας στην άκρη κάθε είδους έγνοιας. Ελάτε να ξεφαντώσουμε μαζί», το μήνυμα του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου.

Η μεγάλη παρέλαση ετοιμάζεται…

Κορυφαία στιγμή, βέβαια, των φετινών Αποκριών στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, την Κυριακή 10 Μαρτίου με εκκίνηση στις 11.30 το πρωί και διαδρομή επί της λεωφόρου Ηρακλείου, ξεκινώντας από την οδό Χελμού και καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα στηθεί αποκριάτικο πάρτι για τους καρναβαλιστές και όλους τους θεατές.

Μαθητές και γονείς από τα σχολεία της πόλης, σύλλογοι και φορείς αλλά και απλές παρέες του Ηρακλείου ήδη ετοιμάζουν τις στολές τους για να πάρουν μέρος και να παρελάσουν μαζί με τα άρματα του Καρναβαλιού. Φετινό κεντρικό θέμα: Οικολογία και Περιβάλλον, από όπου θα εμπνευστούν τα γκρουπ.

Στην παρέλαση μπορεί να συμμετέχουν όλοι. Όσοι θέλουν να φτιάξουν τη δική τους ομάδα με την οικογένεια, τους φίλους, την παρέα τους μπορούν να μπουν στην φόρμα ΕΔΩ ή να τηλεφωνήσουν στα 2132000170 και 2132000158 και να δηλώσουν συμμετοχή (το αργότερο μέχρι 20 Φεβρουαρίου).

Γίνε εθελοντής!

Στο Καρναβάλι μπορούν να συμμετέχει κάποιος και ως εθελοντής, βοηθώντας στην διοργάνωση και, βέβαια, στη διεξαγωγή την ημέρα της παρέλασης. Όποιοι και όποιες θέλουν να γίνουν μέλη της ομάδας διοργάνωσης μπορούν να συμπληρώσουν την online φόρμα που θα βρουν ΕΔΩ ή να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 2132000170 και 2132000158.

Μείνετε συντονισμένοι…

Ήδη, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου έχει πραγματοποιήσει τις πρώτες, απαραίτητες συναντήσεις προς την τελική ευθεία για το φετινό Καρναβάλι με εκπροσώπους σχολείων, συλλόγων αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το σύνολο των εκδηλώσεων οι οποίες θα έχουν πολύ μουσική, τραγούδι, παιχνίδια για τα παιδιά και… όσους αισθάνονται παιδιά, πάνω από όλα όμως χαρά και κέφι. Για αυτό μείνετε συντονισμένοι.

Νέα για το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι μπορείτε να μαθαίνετε από τις ανακοινώσεις του Δήμου καθώς και από την ειδική ομάδα που δημιουργήθηκε στο facebook «Καρναβάλι Δήμου Ηρακλείου Αττικής».