Φόρμα αναζήτησης

Πολιτισμός

Τώρα που μένουμε σπίτι, προτάσεις για διαδικτυακές, εικονικές... βόλτες στα μουσεία και τα αξιοθέατα της Ελλάδας και του κόσμου, online παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και εκδηλώσεων, δωρεάν ανάγνωση βιβλίων κ.α. Για μικρούς και μεγάλους. 

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητά μου παιδιά,

διαβάστε περισσότερα

Μια μοναδική συναυλία υπό τους μαγικούς ήχους των βιολιών των βιρτουόζων, Γιάννη Γεωργιάδη, Ζήσιμου Σουλκούκη και την μελωδική φωνή της σοπράνο Σοφίας Παπαδημητροπούλου διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 20.00 το βράδυ στον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος) με ελεύθερη είσοδο για όλους.

διαβάστε περισσότερα

Η παραδοσιακή και άκρως δημοφιλής έκθεση των μαθητών του Τμήματος Φωτογραφίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των μέτρων για την πανδημία. Από την Κυριακή 19 έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου οι μαθητές του δάσκαλου Γιώργου Καψαλάκη θα εκθέσουν στη Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας) τις καλύτερες λήψεις τους από τα μαθήματα ασπρόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας και περιμένουν τους επισκέπτες κάθε ημέρα από τις 18.00 έως τις 22.00, φυσικά με ελεύθερη είσοδο.

διαβάστε περισσότερα

Την ετήσια έκθεση με τις δημιουργίες της χρονιάς από τους μαθητές των Τμημάτων Καλλιτεχνικής Απασχόλησης των αντίστοιχων προγραμμάτων της διοργανώνει η δημοτική επιχείρηση ΚΕΑΕΔΗΑ, αυτό το Σάββατο 18 Ιουνίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ στον χώρο της Βίλα Στέλλα (Γαλήνης & Σοφίας). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

διαβάστε περισσότερα

Με ένα τριήμερο γεμάτο μουσική υποδέχεται το καλοκαίρι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Το Τμήμα Πολιτισμού ετοίμασε μια σειρά από εκδηλώσεις για Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου, όλες στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) και, φυσικά, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Παρασκευή 3 Ιουνίου συναυλία κλασσικής μουσικής

διαβάστε περισσότερα

Με τρία μονόπρακτα κάτω από τον γενικό τίτλο «Αυταπάτες» επανέρχεται στο σανίδι η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Βάσω Παπαθεοδώρου», μετά από τη δίχρονη αναγκαστική αναστολή των παραστάσεών της λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Ο Λάζαρος Μπελίτσης σκηνοθετεί και οι ηθοποιοί της Σκηνής ερμηνεύουν τα: «Ο Άλλος γιος» του Λουίτζι Πιραντέλλο και «Ο Άνεργος» και «Η Πάλη» του Γιώργου Σκούρτη.

διαβάστε περισσότερα

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση για τα παιδιά φιλοξενεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για την Κυριακή της φετινής Πρωτομαγιάς.

διαβάστε περισσότερα

Μια μοναδική παράσταση που μεταφέρει στο θεατρικό σανίδι τη ζωή, τη δράση και τις σκέψεις του Άγιου δασκάλου, Κοσμά του Αιτωλού, παρουσιάζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Θέατρο Κνωσός. Οι θεατές μπορούν να την παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο λίγο πριν τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 19.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος). Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει προηγηθεί κράτηση θέσης στα τηλέφωνα του Τμήματος Πολιτισμού 2132000103 ή 2132000168 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

διαβάστε περισσότερα

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Αποκριάτικους ρυθμούς ετοιμάζει για τους κατοίκους της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προσαρμοσμένο στις συνθήκες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου από τις 12.00 το μεσημέρι, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου μαζί με τον Σύνδεσμο Κρητών Ηρακλείου και τους ηθοποιούς από τις δημοτικές θεατρικές ομάδες κάνουν βόλτα στις γειτονιές, τραγουδάνε αποκριάτικες μαντινάδες και στήνουν δρώμενα για να δώσουν γιορτινό ρυθμό στην πόλη.

διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ "ΑΠΟ ΒΙΕΝΝΗ... ΗΡΑΚΛΕΙΟ" ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 18.30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ. Οι Saxathlon ερμηνεύουν με τα σαξόφωνά τους χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Τη Χριστουγεννιάτικη διάθεση και το χαμόγελο θέλει να φέρει στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στολίζοντας και φωτίζοντας φέτος από νωρίς την πόλη, αλλά και με μια σειρά από events και εκδηλώσεις που ετοίμασε για όλο το επόμενο διάστημα το Τμήμα Πολιτισμού.

διαβάστε περισσότερα