Φόρμα αναζήτησης

Πολιτισμός

Τώρα που μένουμε σπίτι, προτάσεις για διαδικτυακές, εικονικές... βόλτες στα μουσεία και τα αξιοθέατα της Ελλάδας και του κόσμου, online παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και εκδηλώσεων, δωρεάν ανάγνωση βιβλίων κ.α. Για μικρούς και μεγάλους. 

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητά μου παιδιά,

διαβάστε περισσότερα

Άραγε χωράει «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα»; Αυτή την… «απορία» θα δοκιμάσει να απαντήσει η θεατρική ομάδα Τέχνη και Δράση ανεβάζοντας την ομότιτλη παράσταση των Adam Long, Daniel Singer και Jess Winfield την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 20.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) σε μια συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

διαβάστε περισσότερα

Ένα από τα πλέον ιστορικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου ανεβάσει στην ανοιξιάτική της σεζόν η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τον Ταρτούφο του Μολιέρου. Πρώτη παράσταση το Σάββατο 27 Απριλίου στις 20.30 στο θέατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος) όπου η παράσταση θα συνεχίσει να παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή έως το τέλος του Μαΐου (πλην των Σαββατοκύριακων των ημερών του Πάσχα 4-5 και 11-12 Μαΐου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

διαβάστε περισσότερα

Η γυναίκα που αποτελεί το πρόσωπο του αγώνα των συγγενών των αγνοούμενων από την εισβολή στην Κύπρο έρχεται στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου και το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής υποδέχονται την Χαρίτα Μάντολες και διοργανώνουν προς τιμήν της εκδήλωσης μνήμης και ιστορίας την Τρίτη 9 Απριλίου στις 19.00 στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου».

διαβάστε περισσότερα

Ραντεβού στο Κτήμα Φιξ δίνουν όλοι οι Ηρακλειώτες αυτή την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου για να γιορτάσουν μαζί τα Κούλουμα στο παραδοσιακό γλέντι που ετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Από τις 11.30 το πρωί και για όσο κρατήσει το κέφι, στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης θα παίζει μουσική από όλη την Ελλάδα, θα ρέει άφθονο κρασί και ρακί από το ρακοκάζανο του Συνδέσμου Κρητών Ηρακλείου και θα προσφέρονται κεράσματα με σαρακοστιανά. Το έναυσμα για τον χορό θα δώσουν οι σύλλογοι της πόλης με τα σύνολά τους, καλώντας τους επισκέπτες να γίνουν όλοι μια μεγάλη χορευτική παρέα.

διαβάστε περισσότερα

Ένα αποκριάτικο πάρτι για τα παιδιά της πόλης ετοίμασε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής την Κυριακή 17 Μαρτίου από τις 11.00 το πρωί στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος). Ομαδικά παιχνίδια, μαγικά κόλπα, κυνήγι του χαμένου θησαυρού, μπαλονοκατασκευές, εργαστήρι μάσκας και, φυσικά, πολύ μουσική και χορός είναι μερικά από όσα έχει προγραμματίσει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου για να γιορτάσουν οι μικροί δημότες τις Αποκριές. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

διαβάστε περισσότερα

Αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη, είναι η νέα έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η οποία ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό με εγκαίνια την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 18.30 στον χώρο της Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας, Ηράκλειο Αττικής) και διάρκεια δύο ημερών, δηλαδή έως και την Παρασκευή 15 Μαρτίου. Φυσικά η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες με ώρες λειτουργίας της Έκθεσης 18.30 με 21.00.

διαβάστε περισσότερα

Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι είναι και φέτος εδώ! Κυριακή 10 Μαρτίου 11.30 η μεγάλη παρέλαση στη λεωφόρο Ηρακλείου

διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει την φετινή Ημέρα της Γυναίκας με ένα αφιέρωμα στην αξέχαστη, Ηρακλειώτισσα ηθοποιό, Γεωργία Βασιλειάδου, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στις 18.30 στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» με ελεύθερη είσοδο για όλους.

διαβάστε περισσότερα

Τις αποτυπώσεις της τελευταίας τους δουλειάς εκθέτουν παλιοί και νέοι μαθητές της φωτογραφικής ομάδας ΦΑΟΣ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου στον χώρο της Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας, Ηράκλειο Αττικής). Με τίτλο «Evanescence», η έκθεση ερευνά την ιδιότητα της ταχείας εξαφάνισης, αποτελούμενη από στιγμές – εφήμερες και φευγαλέες – αποτυπωμένες, όπως πάντα, σε ασπρόμαυρη αναλογική φωτογραφία. Η είσοδος στην έκθεση είναι φυσικά δωρεάν και οι ώρες επίσκεψης: Παρασκευή – Σάββατο 18.00 έως 22.00, Κυριακή δε και πρωί 11.00 με 14.00.

διαβάστε περισσότερα