Φόρμα αναζήτησης

Ένα νέο όχημα «σκούπα» στην υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με χρηματοδότηση από τον Φιλόδημο

Alt
17 Ιαν 2022 12:16 PM
Κατηγορία: Καθαριότητα

Ακόμα ένα όχημα για την καθαριότητα της πόλης, μια «σκούπα» δρόμων, έρχεται να προστεθεί στο οπλοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να βοηθήσει στη μάχη με τα θέματα της καθημερινότητας και να ενισχύσει τη διαρκή εκστρατεία για μια πιο καθαρή πόλη. Όπως και τα δύο νέα απορριμματοφόρα που η Υπηρεσία Περιβάλλοντος παρέλαβε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, έτσι και το καινούργιο όχημα αγοράστηκε από τον Δήμο χωρίς να κοστίσει ούτε ευρώ στο δημοτικό ταμείο, αντίθετα με χρηματοδότηση που διεκδίκησε και πέτυχε η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η νέα «σκούπα» θα συνδυαστεί με τα ήδη υφιστάμενα, ανάλογα αυτοκίνητα που διαθέτει ο Δήμος ώστε να καλύπτεται πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερη έκταση ο οδοκαθαρισμός στις γειτονιές του Ηρακλείου. Το συγκεκριμένο όχημα σαρώνει τους δρόμους, κυρίως τις άκρες, στην επαφή με το πεζοδρόμιο από φύλλα, πευκοβελόνες και κάθε είδος σκουπιδιού κάνοντας, παράλληλα, πλύσιμο της διαδρομής.

Ο Δήμος έχει λαμβάνειν ακόμα ένα όχημα, μια νέα υδροφόρα αυτή τη φορά, από το ίδιο «πακέτο» χρηματοδότησης που κατάφερε να εξασφαλίσει η δημοτική αρχή, η οποία θα έρθει και αυτή στο Δήμο το επόμενο διάστημα για να τονώσει τις υπηρεσίες καθαρισμού αλλά και την πολιτική προστασία, ειδικά με την προοπτική να αποκτηθεί το Κτήμα Φιξ όπου θα είναι πολύτιμο εργαλείο για την πυρασφάλεια.

«Στόχος μας είναι το Ηράκλειο να γίνεται, κάθε μέρα που περνάει, όλο και πιο καθαρή πόλη. Στην προσπάθεια αυτή διεκδικούμε και προσθέτουμε κάθε πρόσφορο μέσο που θα υπηρετήσει τον Δήμο και τους δημότες. Με την προσθήκη των νέων οχημάτων εντείνουμε τη μάχη της καθημερινότητας, προσφέρουμε περισσότερα στους δημότες», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.