Φόρμα αναζήτησης

Καθαριότητα

Alt

Επτά ακόμα συστήματα υπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης τοποθέτησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής επεκτείνοντας το δίκτυό τους σε περισσότερα σημεία εντός των ορίων της πόλης. Τα νέα συστήματα έχουν μπει και λειτουργούν στην περιοχή του Παλαιού Ηρακλείου (στη διασταύρωση των οδών Κ. Παλαμά και Αγίου Γεωργίου) στη γειτονιά της Καναπίτσας (στη διασταύρωση Αγ. Νεκταρίου και Αττικής), στη διασταύρωση των οδών Αττικής και Ευριπίδου, στην οδό Πίνδου, στην πλατεία Μπομποτίνου, στην πλατεία Ώθωνος και στην πλατεία Φολεγάνδρου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών από το 9ο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης αλλά και κατοίκων της περιοχής, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησε την πρώτη δράση της νέας του καμπάνιας Πάμε Γειτονιά. Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο σύνολό τους βρέθηκαν στο πάρκο της πλατείας Μακεδονίας και τους γύρω δρόμους για να καθαρίσουν, να κλαδέψουν, να ενισχύσουν το πράσινο και, γενικότερα, να ομορφύνουν την γειτονιά με τη βοήθεια των Ηρακλειωτών, μικρών και μεγάλων.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με «πράσινες γωνιές» θα εξοπλιστεί η πόλη καθώς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διεκδίκησε και εξασφάλισε ακόμα ένα ικανό κονδύλι από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τις υποδομές της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Με χρηματοδότηση 3,5, περίπου, εκατομμυρίων ευρώ, αυτή τη φορά η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου θα προχωρήσει στη δημιουργία των, λεγόμενων, πράσινων και έξυπνων γωνιών σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τρία νέα απορριμματοφόρα και περίπου 750 καινούργιοι κάδοι ενισχύουν την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο εν λόγω εξοπλισμός προέρχεται από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων και θα αυξήσει το δίκτυο των καφέ κάδων, που τα τελευταία χρόνια ο Δήμος χρησιμοποιεί ώστε οι Ηρακλειώτες να μπορούν να ανακυκλώνουν τα οργανικά τους απορρίμματα, κάνοντας στο Ηράκλειο μια πόλη ακόμα πιο φιλική στην Ανακύκλωση και, κατά συνέπεια, στο περιβάλλον.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ακόμα ένα όχημα για την καθαριότητα της πόλης, μια «σκούπα» δρόμων, έρχεται να προστεθεί στο οπλοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να βοηθήσει στη μάχη με τα θέματα της καθημερινότητας και να ενισχύσει τη διαρκή εκστρατεία για μια πιο καθαρή πόλη.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Πρόγραμμα για την ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων εφαρμόζει και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ώστε τα δεντράκια που έδωσαν χαρά στολίζοντας το σπίτι μέσα στις γιορτές να μην καταλήξουν στα σκουπίδια, αλλά να συνεχίζουν να αξιοποιούνται σε εναλλακτικές χρήσεις. Όσοι λοιπόν, στόλισαν φυσικό δέντρο αυτά τα Χριστούγεννα ας μην το πετάξουν στους κάδους.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Δέκα επιπλέον κόκκινους κάδους για την ανακύκλωση ρούχων, παπουτσιών και λευκών ειδών τοποθέτησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε ακόμα περισσότερα στρατηγικά σημεία της πόλης. Οι δέκα νέοι κάδοι προστέθηκαν στους πρώτους πέντε, που τοποθετήθηκαν στην αρχική εφαρμογή του προγράμματος, καθώς οι Ηρακλειώτες έδειξαν πως θέλουν και μπορούν να αξιοποιήσουν άλλη μια μορφή ανακύκλωσης που τους παρέχει ο Δήμος προκειμένου να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης, εν προκειμένω βοηθώντας, παράλληλα, συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τα ρούχα που δεν χρειάζονται πια στην ντουλάπα μας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν αυτές τις ημέρες στην Αττική ας αποφύγουμε να πετάξουμε ογκώδη αντικείμενα δίπλα από τους κάδους. Βέβαια, η καλύτερη πρακτική - και τώρα και πάγια - είναι πριν από κάθε τέτοια κίνηση να κλείσουμε πρώτα ένα ραντεβού στο 15277 για την οργάνωση της αποκομιδής όσων θέλουμε να πετάξουμε, ώστε να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία και να μην ενοχλούν τους συμπολίτες μας. Εννοείται ότι για οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν προκύψει από την κακοκαιρία, οι υπηρεσίες του Δήμου μας είναι σε επιφυλακή για να το αντιμετωπίσουν.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τον κόκκινο κάδο φέρνει στην πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να μπορούν οι κάτοικοι να ανακυκλώνουν, πλέον, ρούχα και υποδήματα. Οι πρώτοι 5 ειδικοί κάδοι τοποθετήθηκαν πιλοτικά σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές του Ηρακλείου, για να ακολουθήσουν κι άλλοι σε περισσότερες περιοχές μέσα στους επόμενους μήνες.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Πέντε νέα συστήματα υπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης τοποθέτησε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αυξάνοντας έτσι τα σημεία όπου, πλέον, κάτοικοι και επιχειρήσεις έχουν στη διάθεσή τους για να αποθέτουν τα σκουπίδια τους με τρόπο σύγχρονο και αποδοτικό. Όπως και στις προηγούμενες αντίστοιχες παρεμβάσεις, οι νέοι, βυθιζόμενοι κάδοι μπήκαν σε μέρη που υπάρχει έντονη εμπορική δραστηριότητα και πυκνότητα κατοικιών συνεπώς μεγάλη συγκέντρωση απορριμμάτων. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν στην οδό Μαρ. Αντύπα, στην οδό Πρ.

διαβάστε περισσότερα