Φόρμα αναζήτησης

Καθαριότητα

Alt

Δεκατρείς ακόμα μωβ κάδους για την ανακύκλωση υφασμάτων (ρούχων, παπουτσιών κτλ) τοποθέτησε σε αντίστοιχα σημεία της πόλης το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διευρύνοντας έτσι το σύνολο του δικτύου των εν λόγω κάδων σε 32 πλέον τοποθεσίες σε όλο το Ηράκλειο. Στόχος είναι σταδιακά όλοι οι Ηρακλειώτες να έχουν κοντά στο σπίτι τους μωβ κάδους ώστε να συνεχίσουν να ανακυκλώνουν ρούχα και λοιπά υφάσματα, αυξάνοντας περαιτέρω την συνολική επίδοση του Δήμου, η οποία, από την ημέρα που πρωτοξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σημειώνει χρόνο με τον χρόνο κάθετη αύξηση.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Νέα συστήματα υπόγειων κάδων συμβατικού απορρίμματος και ανακύκλωσης τοποθετεί αυτό το διάστημα στις γειτονιές της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, αυξάνοντας έτσι περαιτέρω τα σημεία που πλέον οι δημότες μπορούν να βρουν τους υπόγειους κάδους σε όλη την πόλη. Τα νέα συστήματα τοποθετούνται στις οδούς: Κοραή και Τερτσέτη στην Καναπίτσα, Πίτλιγκερ και Ιακωβίδου στο Παλαιό Ηράκλειο, Κοσμά Αιτωλού στο Κάτω Ψαλίδι, Φιλικής Εταιρείας και Καλαβρύτων στο Άνω Ψαλίδι.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικά κινούμενο όχημα, από μια σειρά καινούργιων που θα βάλει στον στόλο του το επόμενο διάστημα, παρέλαβε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Πρόκειται για ένα μικρό απορριμματοφόρο με ανατροπή, το οποίο θα αναλάβει τις «ειδικές» αποστολές αποκομιδής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, χωρίς να εκπέμπει ρύπους, κινούμενο φιλικά προς το περιβάλλον. Φυσικά, για τις ανάγκες φόρτισης του συγκεκριμένου οχήματος, αλλά και εκείνων που θα ακολουθήσουν, δημιουργήθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου σχετικός σταθμός.

διαβάστε περισσότερα
Alt

250 καινούργιους κάδους, συμβατικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης, τοποθέτησε τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε όλες τις γειτονιές της πόλης ώστε να διευκολύνει την καθημερινότητα των δημοτών και να βελτιώσει το σύστημα αποκομιδής. Οι νέοι κάδοι αναπτύχθηκαν είτε ως προσθήκες στα σημεία που χρειαζόταν ενίσχυση, είτε αντικατέστησαν παλαιότερους κάδους που δεν λειτουργούσαν σωστά, με βάση αφενός τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, αφετέρου τα αιτήματα πολιτών.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ανοικτός είναι και πάλι ο ΧΥΤΑ της Φυλής και, έπειτα από κάποιες ώρες ομαλοποίησης της λειτουργίας του, μπορεί να υποδεχθεί ξανά τα απορριμματοφόρα των δήμων. Συνεπώς η αποδοκιμή στον Δήμο μας ξεκίνησε εκ νέου στους κανονικούς της ρυθμούς.

Ευχαριστούμε θερμά τους συμπολίτες μας που συνέβαλαν καθοριστικά αυτές τις ημέρες, που ο ΧΥΤΑ ήταν κλειστός λόγω της πυρκαγιάς, περιορίζοντας την απόθεση σκουπιδιών στους κάδους.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ένα σπίτι διαφορετικό από όλα τα άλλα της πόλης, ένα σπίτι για την… Ανακύκλωση βρίσκεται πλέον στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για σύστημα αυτόματης και άμεσης ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, όπου ο κάτοικος μπορεί να πετάει καθημερινά, οικιακά ανακυκλώσιμα απορρίμματα και επί τόπου να εκδίδει εκπτωτικά κουπόνια για τις του αγορές από σούπερ μάρκετ ή να επιλέγει να διαθέσει τα ποσά που συγκεντρώνει σε φιλανθρωπικές δωρεές.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η περίοδος προετοιμασίας για την αντιπυρική προστασία ξεκίνησε και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ήδη καθαρίζει τους χώρους της δικής του ευθύνης: πλατείες, πάρκα και λοιπές ελεύθερες εκτάσεις. Για να είναι όμως πλήρης η θωράκιση της πόλης, της ασφάλειας και της περιουσίας των δημοτών, το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι κάτοικοι του Δήμου στο κομμάτι που αφορά τις δικές τους ιδιοκτησίες.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Λόγω των ημερών θα υπάρξουν αυξημένες απαιτήσεις για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου προκειμένου να ετοιμάσουμε την πόλη και να γιορτάσουμε το Πάσχα με την δέουσα εικόνα.

Ταυτόχρονα, ο ΧΥΤΑ της Φυλής θα υπολειτουργήσει εξαιτίας των επερχόμενων ημερών αργίας.

Για αυτούς τους λόγους παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να αποφύγουν για το επόμενο διάστημα να βγάζουν στον δρόμο ογκώδη απορρίμματα όπως έπιπλα, συσκευές, έντονα κλαδέματα κτλ

Δήμος και δημότες συμμαχούμε για την πόλη μας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Νέα συστήματα Ανακύκλωσης έφερε και εγκατέστησε στην πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μετά τους παραδοσιακούς κάδους (διαφόρων χρωμάτων για κάθε είδος ανακυκλώσιμου υλικού), τους υπόγειους και τις «πράσινες γωνιές», πλέον στο Ηράκλειο οι κάτοικοι θα βρουν τα λεγόμενα κιόσκια Ανακύκλωσης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης των δήμων της Αττικής που ανακύκλωσαν το περισσότερο χαρτί και χαρτόνι μέσα στο 2022 κατατάσσεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε ο ΕΔΣΝΑ, ο ειδικός φορέας Περιφέρειας και δήμων, ο οποίος έχει την ευθύνη της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων του νομού.  Συγκεκριμένα, ο Δήμος, και κατ’ επέκταση οι δημότες, έστειλαν για ανακύκλωση την περασμένη χρονιά περί τους 16,2 τόνους χαρτιού και χαρτονιού τη στιγμή που ο μέσος όρος κυμαίνεται κοντά στους 10 τόνους.

διαβάστε περισσότερα