Φόρμα αναζήτησης

Καθαριότητα

Alt

Η περίοδος προετοιμασίας για την αντιπυρική προστασία ξεκίνησε και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ήδη καθαρίζει τους χώρους της δικής του ευθύνης: πλατείες, πάρκα και λοιπές ελεύθερες εκτάσεις. Για να είναι όμως πλήρης η θωράκιση της πόλης, της ασφάλειας και της περιουσίας των δημοτών, το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι κάτοικοι του Δήμου στο κομμάτι που αφορά τις δικές τους ιδιοκτησίες.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Λόγω των ημερών θα υπάρξουν αυξημένες απαιτήσεις για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου προκειμένου να ετοιμάσουμε την πόλη και να γιορτάσουμε το Πάσχα με την δέουσα εικόνα.

Ταυτόχρονα, ο ΧΥΤΑ της Φυλής θα υπολειτουργήσει εξαιτίας των επερχόμενων ημερών αργίας.

Για αυτούς τους λόγους παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να αποφύγουν για το επόμενο διάστημα να βγάζουν στον δρόμο ογκώδη απορρίμματα όπως έπιπλα, συσκευές, έντονα κλαδέματα κτλ

Δήμος και δημότες συμμαχούμε για την πόλη μας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Νέα συστήματα Ανακύκλωσης έφερε και εγκατέστησε στην πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μετά τους παραδοσιακούς κάδους (διαφόρων χρωμάτων για κάθε είδος ανακυκλώσιμου υλικού), τους υπόγειους και τις «πράσινες γωνιές», πλέον στο Ηράκλειο οι κάτοικοι θα βρουν τα λεγόμενα κιόσκια Ανακύκλωσης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης των δήμων της Αττικής που ανακύκλωσαν το περισσότερο χαρτί και χαρτόνι μέσα στο 2022 κατατάσσεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε ο ΕΔΣΝΑ, ο ειδικός φορέας Περιφέρειας και δήμων, ο οποίος έχει την ευθύνη της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων του νομού.  Συγκεκριμένα, ο Δήμος, και κατ’ επέκταση οι δημότες, έστειλαν για ανακύκλωση την περασμένη χρονιά περί τους 16,2 τόνους χαρτιού και χαρτονιού τη στιγμή που ο μέσος όρος κυμαίνεται κοντά στους 10 τόνους.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Επτά ακόμα συστήματα υπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης τοποθέτησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής επεκτείνοντας το δίκτυό τους σε περισσότερα σημεία εντός των ορίων της πόλης. Τα νέα συστήματα έχουν μπει και λειτουργούν στην περιοχή του Παλαιού Ηρακλείου (στη διασταύρωση των οδών Κ. Παλαμά και Αγίου Γεωργίου) στη γειτονιά της Καναπίτσας (στη διασταύρωση Αγ. Νεκταρίου και Αττικής), στη διασταύρωση των οδών Αττικής και Ευριπίδου, στην οδό Πίνδου, στην πλατεία Μπομποτίνου, στην πλατεία Ώθωνος και στην πλατεία Φολεγάνδρου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών από το 9ο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης αλλά και κατοίκων της περιοχής, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησε την πρώτη δράση της νέας του καμπάνιας Πάμε Γειτονιά. Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο σύνολό τους βρέθηκαν στο πάρκο της πλατείας Μακεδονίας και τους γύρω δρόμους για να καθαρίσουν, να κλαδέψουν, να ενισχύσουν το πράσινο και, γενικότερα, να ομορφύνουν την γειτονιά με τη βοήθεια των Ηρακλειωτών, μικρών και μεγάλων.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με «πράσινες γωνιές» θα εξοπλιστεί η πόλη καθώς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διεκδίκησε και εξασφάλισε ακόμα ένα ικανό κονδύλι από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τις υποδομές της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Με χρηματοδότηση 3,5, περίπου, εκατομμυρίων ευρώ, αυτή τη φορά η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου θα προχωρήσει στη δημιουργία των, λεγόμενων, πράσινων και έξυπνων γωνιών σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τρία νέα απορριμματοφόρα και περίπου 750 καινούργιοι κάδοι ενισχύουν την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο εν λόγω εξοπλισμός προέρχεται από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων και θα αυξήσει το δίκτυο των καφέ κάδων, που τα τελευταία χρόνια ο Δήμος χρησιμοποιεί ώστε οι Ηρακλειώτες να μπορούν να ανακυκλώνουν τα οργανικά τους απορρίμματα, κάνοντας στο Ηράκλειο μια πόλη ακόμα πιο φιλική στην Ανακύκλωση και, κατά συνέπεια, στο περιβάλλον.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ακόμα ένα όχημα για την καθαριότητα της πόλης, μια «σκούπα» δρόμων, έρχεται να προστεθεί στο οπλοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να βοηθήσει στη μάχη με τα θέματα της καθημερινότητας και να ενισχύσει τη διαρκή εκστρατεία για μια πιο καθαρή πόλη.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Πρόγραμμα για την ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων εφαρμόζει και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ώστε τα δεντράκια που έδωσαν χαρά στολίζοντας το σπίτι μέσα στις γιορτές να μην καταλήξουν στα σκουπίδια, αλλά να συνεχίζουν να αξιοποιούνται σε εναλλακτικές χρήσεις. Όσοι λοιπόν, στόλισαν φυσικό δέντρο αυτά τα Χριστούγεννα ας μην το πετάξουν στους κάδους.

διαβάστε περισσότερα