Φόρμα αναζήτησης

«Evanescence», η νέα έκθεση των μαθητών της φωτογραφικής ομάδας ΦΑΟΣ

Alt
23 Φεβ 2024 9:08 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Τις αποτυπώσεις της τελευταίας τους δουλειάς εκθέτουν παλιοί και νέοι μαθητές της φωτογραφικής ομάδας ΦΑΟΣ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου στον χώρο της Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας, Ηράκλειο Αττικής). Με τίτλο «Evanescence», η έκθεση ερευνά την ιδιότητα της ταχείας εξαφάνισης, αποτελούμενη από στιγμές – εφήμερες και φευγαλέες – αποτυπωμένες, όπως πάντα, σε ασπρόμαυρη αναλογική φωτογραφία. Η είσοδος στην έκθεση είναι φυσικά δωρεάν και οι ώρες επίσκεψης: Παρασκευή – Σάββατο 18.00 έως 22.00, Κυριακή δε και πρωί 11.00 με 14.00. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 20.00 το βράδυ.

Θυμίζουμε, η ομάδα ΦΑΟΣ με δάσκαλους τον Γιάννη Γαλάνη και τα τελευταία χρόνια τον Γιώργο Καψαλάκη οργανώνει και παραδίδει κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, δωρεάν μαθήματα ασπρόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας, θαλάμου εμφάνισης κτλ. Μέσα στο έτος καθώς και στη λήξη των μαθημάτων, οι μαθητές εκθέτουν τα έργα τους για το κοινό με μεγάλη, κάθε φορά, ανταπόκριση.

Σε αυτή την έκθεσή τους, σύμφωνα με τα δικά τους λόγια, «ανιχνεύουμε τι είναι εκείνο στο χώρο γύρω μας που μας κινητοποίησε να σηκώσουμε τη φωτογραφική μηχανή και να πατήσουμε το κουμπί του κλείστρου. Είναι η συμπύκνωση της απόπειρας να καταγραφεί σωστά και αρμονικά το φως, να λειτουργήσουν τα τεχνικά στοιχεία, όπως είναι η επιλογή φακού, ταχύτητας και διαφράγματος, ή η γωνία λήψης και μέσω αυτών να εκφραστεί η προσωπικότητά μας και τα συναισθήματα που μας προκάλεσε το θέμα. Ιδανικά είναι η καλλιτεχνικά άρτια αποτύπωση μια στιγμής που πέρασε και έφυγε ανεπιστρεπτί με τρόπο που να την καταστήσει διαχρονική και να μιλήσει στο μυαλό και στην ψυχή αυτού που θα δει τη φωτογραφία».  

Στην έκθεση συμμετέχουν οι μαθητές: Αναΐρα Μαριάννα, Βόσσος Πέτρος, Θεοδώρου Λένια, Κάργας Χρήστος, Καρούτζου Όλγα , Καταβούτας Κώστας, Κυρόπουλος Γιώργος, Μπουλουξή Αριστέα, Οικονόμου Γιάννης, Παντελάκης Γιάννης, Πελέκης Νίκος , Πόλκας Νίκος, Τσακάλη Έφη, Φωτοπούλου Νίκη.