Φόρμα αναζήτησης

«Το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας» το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου στο νεοεκλεγέν ΔΣ της Ένωσης Γονέων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Alt
03 Ιουλ 2023 9:26 AM
Κατηγορία: Παιδεία

Συνάντηση εργασίας με το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων της πόλης πραγματοποίησε στο δημαρχείο ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος. Εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το νέο προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ αναφορικά με τα έργα που «τρέχουν» αυτή την περίοδο στα σχολεία του Ηρακλείου, τα θέματα που έχουν δρομολογηθεί αλλά και να συζητήσουν επί πεδίων συνεργασίας Δήμου και Ένωσης ώστε να υπάρξει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά της πόλης.

Στα κυριότερα που ανέφερε ο δήμαρχος:

Η επικείμενη εκκίνηση εργασιών για την κατασκευή της νέας πτέρυγας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής. Ο Νίκος Μπάμπαλος ενημέρωσε ότι εντός ολίγων ημερών ξεκινά η κατεδάφιση του παλαιού, σεισμόπληκτου κτιρίου, στη θέση του οποίου θα ανεγερθεί μια καινούργια, τριώροφη πτέρυγα με αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, ανελκυστήρες, αίθουσα εκδηλώσεων και όλα εκείνα τα στοιχεία που αποτελούν ένα σύγχρονο σχολείο. Φυσικά, με τη νέα σχολική χρονιά τα μαθήματα θα γίνονται στο κανονικό πρόγραμμα του σχολείου αφού Δήμος και διεύθυνση του σχολείου έχουν μεριμνήσει για την μετεγκατάσταση των τάξεων σε φιλικό για τα παιδιά περιβάλλον, χωρίς να διαταραχτεί έτσι ο σχολικός και οικογενειακός προγραμματισμός.

Η ολοκλήρωση του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε όλα τα σχολεία της πόλης. Ένα πρόγραμμα που βρήκε, διεκδίκησε και υλοποίησε η δημοτική αρχή από το χρηματοδοτικό πακέτο «Αντώνης Τρίτσης», πριν ακόμα γίνει υποχρεωτικό για όλους τους Δήμους. Τα αποτελέσματα του πρωτοβάθμιου ελέγχου έχουν σταλεί για βαθμονόμηση στον αρμόδιο Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας ώστε να διαπιστωθεί εάν σε κάποιο κτίριο χρειάζεται και έλεγχος σε δεύτερο βαθμό. Ακολούθως και ανάλογα με τα αποτελέσματα ο Δήμος θα προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες για την περαιτέρω αντισεισμική θωράκιση των σχολείων και την ασφάλεια των παιδιών.

Η ολοκλήρωση του ελέγχου πυροπροστασίας στα σχολεία του Ηρακλείου, το πόρισμα του οποίου θα αξιοποιηθεί ώστε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και προμήθειες για τον εξοπλισμό των σχολικών κτιρίων.

Για την τόνωση  της ασφάλειας και φύλαξης των σχολείων οι δύο πλευρές συμφώνησαν, ως πρώτο βήμα, να απευθυνθούν στους αρμόδιους της νέας κυβέρνησης, ώστε να ζητήσουν να επιτραπεί στους δήμους η πρόσληψη ειδικού προσωπικού που θα ασχολείται με την φύλαξη των σχολικών κτιρίων κατά τις ώρες που δεν γίνεται μάθημα.

Δήμαρχος και Ένωση συμφωνήσαν να συνεχίσουν την στενή συνεργασία σε όλα τα βήματα υλοποίησης του κάθε έργου για τα σχολεία του Ηρακλείου, ενώ ο Νίκος Μπάμπαλος έδωσε οδηγία στους προέδρους των δύο δημοτικών Σχολικών Επιτροπών, Κώστα Μανωλάκη και Πάνος Σπηλιόπουλο, να κρατούν ενήμερο το προεδρείο της Ένωσης για τις παρεμβάσεις που κάνουν.

«Μοιραζόμαστε την αγωνία και το ενδιαφέρον για τα παιδιά της πόλης μας. Έχουμε ως κοινό στόχο να τους προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό σχολικό περιβάλλον που θα τους παρέχει ασφάλεια και ανέσεις ώστε να είναι ευχάριστες και παραγωγικές οι ώρες που περνούν στο σχολείο. Αυτό θα το πετύχουμε με έργο, με συνεργασία, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Τα παιδιά είναι η απόλυτή μας προτεραιότητα και δεν θα στερηθούμε δυνάμεων για να τους παρέχουμε τα καλύτερα», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.