Φόρμα αναζήτησης

Πρόνοια

Alt

Εβδομήντα γυναίκες της πόλης έκαναν δωρεάν εξέταση μαστογραφίας σε ακόμα μια δράση προαγωγής πρόληψης της υγείας που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου βρέθηκε επί δύο ημέρες έξω από το δημοτικό Πολιτιστικό Πολύκεντρο για να εξεταστούν όσες Ηρακλειώτισσες είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Οι εξετάσεις αφορούσαν γυναίκες, κυρίως, από 40 έως 70 ετών που δεν είχαν κάνει μαστογραφία το τελευταίο 12μηνο και δεν έχουν ιστορικό νόσησης από καρκίνο του μαστού.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας και τα οφέλη που έχουν οι δημότες από τη χρήση του ανέλυσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, στην παρέμβασή του στο 17ο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει αναλάβει ως δήμος πιλότος την εξωστρέφεια του προγράμματος.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Διανομή προϊόντων για το μήνα Νοέμβριο προς τους οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης, δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, από τις 15.30 έως τις 18.30 στο προαύλιο του 4ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής (Ανάφης & Κηφισίας 32). Οι δικαιούχοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί με γραπτό μήνυμα και τηλέφωνο.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, τις περισσότερες φορές μάλιστα σώζει ζωές. Για αυτό το λόγο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής φιλοξενεί τακτικά δράσεις και προγράμματα με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους δημότες και να τους βοηθήσει να θωρακίσουν την υγεία τους. Πιο πρόσφατη δράση, οι δωρεάν εξετάσεις – τεστ PAP που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στα Δημοτικά Ιατρεία. Σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και τη συνδρομή του Ηρακλειώτη γυναικολόγου, Βασίλη Μπατσακούτσα, γυναίκες της πόλης από όλες τις ηλικίες εξετάστηκαν και θα πάρουν τα αποτελέσματά τους στο αμέσως επόμενο διάστημα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει και φέτος να στηρίζει τους Ηρακλειώτες φοιτητές, μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και θα σπουδάσουν για πρώτη χρονιά στα ΑΕΙ της επαρχίας, μακριά από το σπίτι τους. Το πρόγραμμα «Σου Έχω Δέμα» αφορά την τακτική διανομή δέματος με τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης στους ωφελούμενους φοιτητές ώστε να τους βοηθήσει στα πρώτα βήματα της νέας τους ζωής. Υλοποιείται με ίδιους πόρους του Δήμου, μέσα από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τη λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων στην υπηρεσία του Ηρακλειώτη σκοπεύει να επαναφέρει το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μετά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μάλιστα, στην επανεκκίνηση των ραντεβού ο Δήμος στοχεύει να εμπλουτίσει τα Ιατρεία με ακόμα περισσότερους γιατρούς και ειδικότητες.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Διευρύνονται οι υπηρεσίες που προσφέρουν δια ζώσης τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στα μέλη τους μετά και τις τελευταίες οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων, με γνώμονα την τροποποίηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Έτσι λοιπόν, από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου οι ηλικιωμένοι μπορούν να προσέρχονται με φυσική παρουσία στα πέντε δημοτική ΚΑΠΗ για τα εξής:

διαβάστε περισσότερα
Alt

Διανομή προϊόντων για το μήνα Αύγουστο προς τους οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης, δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής την Δευτέρα 30 Αυγούστου, από τις 9.00 έως τις 14.00 στο προαύλιο του 4ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής (Ανάφης & Κηφισίας 32). Οι δικαιούχοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Δωροεπιταγές για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου από επιχειρήσεις της πόλης έλαβε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

διαβάστε περισσότερα