Φόρμα αναζήτησης

Πρόνοια

Alt

Το Α' ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Πολυτεχνείου & Ελπίδος) θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό ως θερμαινόμενος χώρος τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου από τις 8.00 έως τις 18.00 ώστε να το χρησιμοποιήσουν οι κάτοικοι της πόλης που δεν έχουν ίδια μέσα θέρμανσης.

Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα καθοριστεί και η περαιτέρω λειτουργία του τις επόμενες ημέρες. 

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ακόμα περισσότεροι πολίτες που έχουν βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να τους έχει κοπεί η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών, μπορούν να επωφεληθούν από το εφάπαξ επίδομα για την επανασύνδεση, καθώς με ΚΥΑ διευρύνεται έως και τις 31.12.2022 το χρονικό παράθυρο που καλύπτει το πρόγραμμα (προηγουμένως έληγε στις 30.6.2022).

διαβάστε περισσότερα
Alt

Το χρυσό βραβείο στην κατηγορία δράσεων κοινωνικής πολιτικής απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στα φετινά Best City Awards για την πρωτοβουλία της χορήγησης του επιδόματος των 1.000 ευρώ για τη γέννηση του πρώτου παιδιού σε οικογένειες κατοίκων της πόλης με εισοδηματικά κριτήρια. Η συγκεκριμένη παροχή ξεχώρισε ανάμεσα στις υποψηφιότητες από δήμους όλης της Ελλάδας καθώς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι ο πρώτος – πιθανότατα παραμένει και ο μοναδικός – που έχει προβλέψει κάτι τέτοιο για τους κατοίκους του.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ένα ακόμα πακέτο επιδομάτων σε γονείς της πόλης που το προηγούμενο διάστημα έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί μοιράζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής κατέθεσε στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 6 νέες εισηγήσεις για αντίστοιχα επιδόματα σε ισάριθμες οικογένειες, οι οποίες, αφού εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Συμβούλιο, αυξάνουν στα 41 πλέον τα ζευγάρια που για το 2022 έλαβαν το συγκεκριμένο βοήθημα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η ζωή ενός ανθρώπου είναι πολύτιμη. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων ξεκίνησε κύκλο δωρεάν σεμιναρίων πρώτων βοηθειών, επικεντρώνοντας την πρώτη δράση στους εκπαιδευτικούς αλλά τους γονείς του 2ου Δημοτικού της πόλης. Εξειδικευμένο προσωπικό από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων - ΕΔΟΚ έδειξε σε δάσκαλους και γονείς του σχολείου πώς χειριζόμαστε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στο νέο τους σπιτικό μπαίνουν οι Ηρακλειώτες δικαιούχοι του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία», που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να βοηθήσουν πολίτες, οι οποίοι ήταν άστεγοι, θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή είχαν αντικειμενικά σοβαρούς λόγους να εγκαταλείψουν την εστία τους, ώστε να σταθούν και πάλι στα πόδια τους επιδοτώντας τόσο τη νέα τους κατοικία, όσο και την είσοδό τους στην αγορά εργασίας (σε περίπτωση ανεργίας).

διαβάστε περισσότερα
Alt

Διευρύνουν τις δωρεάν παροχές τους προς τους πολίτες τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προσθέτοντας μια ακόμα ψυχολόγο στο δυναμικό τους. Η Μυρτώ Μανιάτη θα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της, πραγματοποιώντας ατομικές συνεδρίες με όσες και όσους κατοίκους της πόλης αναζητούν ψυχολογική υποστήριξη, στο νέο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων (οδός Παπαϊωάννου 15-17) αρχής γενομένης από τις 23 Νοεμβρίου.

Έως τότε, αλλά και στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για ραντεβού στα τηλέφωνα 2132000196 ή 273 και εναλλακτικά 2102724045 (εσωτερικό 8).

διαβάστε περισσότερα
Alt

3.000 δωρεάν self covid tests εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της πόλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Τα tests θα αρχίσουν να διανέμονται τις αμέσως επόμενες ημέρες, ξεκινώντας από τους δικαιούχους των προγραμμάτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Τα tests παρέλαβε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, από τον αντιπεριφερειάρχη αρμόδιο για θέματα Υγείας, Γιάννη Κεχρή.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Πρόγραμμα ομαδικών συνεδριών γύρω από τη σωστή διατροφή και τη διαχείριση βάρους διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με την διαιτολόγο – διατροφολόγο PhD, Άννα Γαβριέλη. Στις συνεδρίες μπορούν να μετέχουν δωρεάν δημότες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το βάρος τους ή θέλουν να διαμορφώσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από τη διατροφή. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου (Παπαϊωάννου 15-17) κάθε Πέμπτη πρωί.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τους φοιτητές της πόλης που σπουδάζουν στην επαρχία και ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες συνεχίζει να στηρίζει για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσα από το πρόγραμμα «Σου Έχω Δέμα».

διαβάστε περισσότερα