Φόρμα αναζήτησης

Περιβάλλον

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ξεκίνησε και φέτος έγκαιρα τις απαραίτητες παρεμβάσεις για τον περιορισμό του πληθυσμού των κουνουπιών ενόψει του καλοκαιριού. Με τακτικούς ψεκασμούς, χρησιμοποιώντας οικολογικά υλικά, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους φροντίζει να επέμβει στα σημεία επώασης των νυμφών του εντόμου ώστε να μην αναπαραχθεί υπερβολικά μεγάλος αριθμός. Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται στο σύνολο της πόλης, αρχικά με προγραμματισμένο κύκλο σε όλες τις γειτονιές, στην πορεία δε του καλοκαιριού με έκτακτες παρεμβάσεις όπου, όποτε και για όσο χρειάζεται.

διαβάστε περισσότερα

Η αντιπυρική περίοδος της φετινής χρονιάς ξεκινά και οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων στα όρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής οφείλουν να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες στην κατεύθυνση των μέτρων πυρασφάλειας. Παράλληλα, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου θα προβεί στις παρεμβάσεις δικής της αρμοδιότητας στους κοινόχρηστους χώρους ώστε μαζί, Δήμος και δημότες, να εξασφαλίσουν την προστασία από πυρκαγιές στο σύνολο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

διαβάστε περισσότερα

Την ετήσια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την καταπολέμηση των κουνουπιών ξεκινά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μετά τις απαραίτητες, προληπτικές παρεμβάσεις που υλοποίησαν, και θα συνεχίσουν να υλοποιούν για όσο χρειάζεται, οι δημοτικές υπηρεσίες, ο Δήμος καλεί τους Ηρακλειώτες να εφαρμόσουν απλές, αλλά καίριες πρακτικές και στον προσωπικό τους χώρο - τις οποίες θα βρουν αναλυτικά στο σχετικό φυλλάδιο που διανέμεται αυτή την περίοδο - ώστε η συμμαχία Δήμου και κατοίκων να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα από την έντονη παρουσία κουνουπιών.

διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης ξεκινάει πιλοτικά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δίνοντας επιπλέον κίνητρα στους κατοίκους της πόλης για να συμμετέχουν ακόμα πιο ενεργά και σε μεγαλύτερους αριθμούς στη συμμαχία για την σύγχρονη διαχείριση των αστικών αποβλήτων. Η δράση έχει αρχίσει να υλοποιείται στην περιοχή της Καναπίτσας προκειμένου να δοκιμαστεί, με την προοπτική, εάν ο κόσμος ανταποκριθεί, να επεκταθεί στο άμεσο μέλλον και στην υπόλοιπη πόλη.

διαβάστε περισσότερα

Το επικαιροποιημένο σχέδιο του Κανονισμού Καθαριότητας της πόλης δίνει σε δημόσια διαβούλευση ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου όλοι οι πολίτες να μπορέσουν να εκφράσουν τη γνώμη τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς μπορεί να γίνει το Ηράκλειο ακόμα πιο καθαρό, πως μπορεί να διευρυνθεί η συμμαχία Δήμου και κατοίκων.

διαβάστε περισσότερα