Πως μπορεί ο γονέας να σταθεί δίπλα στο παιδί του κατά τα απαιτητικά χρόνια της εφηβείας; Αυτό και άλλα παρόμοια ερωτήματα για μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ζωής του παιδιού απαντώνται στο 3ο διαδικτυακό σεμινάριο που οργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) με τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στο πλαίσιο του ενημερωτικού κύκλου για την Αγωγή Υγείας των Παιδιών. Το νέο webinar είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 18.30 και μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται εντελώς δωρεάν.

διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες και συμβουλές σε παιδιά και γονείς για το πώς μπορούν να διαχειριστούν το άγχος της προετοιμασίας αλλά και των αποτελεσμάτων των Πανελλήνιων Εξετάσεων δίνει η ψυχολόγος Σμαράγδα Χρηστάκη στη σχετική διαδικτυακή δράση που οργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων σε συνεργασία με δήμους – μέλη του, ανάμεσά τους και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν, φυσικά εντελώς δωρεάν, η συζήτηση θα γίνει την Παρασκευή 4 Ιουνίου στις 13.30 με τηλεδιάσκεψη, η οποία θα μεταδοθεί σε live streaming από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου.

διαβάστε περισσότερα

Τις εξαρτήσεις στην παιδική ηλικία ερευνά το δεύτερο σεμινάριο που οργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) με τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στο πλαίσιο του ενημερωτικού κύκλου για την Αγωγή Υγείας των Παιδιών. Όπως και το πρώτο, έτσι και αυτό το σεμινάριο θα είναι διαδικτυακό, θα ξεκινήσει την Τρίτη 25 Μαΐου στις 18.30 και μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται εντελώς δωρεάν.

διαβάστε περισσότερα

Ακόμα μια ευκαιρία για να κάνουν δωρεάν rapid covid tests θα έχουν οι Ηρακλειώτες στη νέα δράση που προγραμματίζουν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και η Περιφέρεια Αττικής μαζί τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αυτή τη φορά τη Δευτέρα 24 Μαΐου, από τις 10.30  το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι, έξω από το δημαρχείο (Μαρ. Αντύπα, σταθμός ΗΣΑΠ). Όπως και τις προηγούμενες παρόμοιες δράσεις, η Κινητή Ομάδα Επισκέψεων στο Σπίτι της Περιφέρειας θα περιμένει εκείνους που θα θελήσουν να εξεταστούν σε μια διαδικασία γρήγορη και απλή.

διαβάστε περισσότερα

Μαστογραφίες σε εξαιρετικά προνομιακή τιμή μπορούν να κάνουν όσες Ηρακλειώτισσες ηλικίας 40 έως 69 ετών το επιθυμούν δηλώνοντας συμμετοχή στο νέο γύρο του σχετικού προγράμματος που οργανώνει το ΕΔΔΥΠΠΥ και συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Οι εξετάσεις θα γίνουν για όλες τις συμμετέχουσες την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 στις 9.00πμ στο Κέντρο Μαστού (Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια).

Οι συμμετοχές δηλώνονται στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου (Παπαϊωάννου 15 -17) έως την Παρασκευή 28 Μαΐου αφού πρώτα κλειστεί ραντεβού στο τηλέφωνο 2102826924 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

διαβάστε περισσότερα

Rapid covid tests από την Περιφέρεια Αττικής στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα (Κηφισίας 20 και Γκύζη, Μαρούσι). Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν την Παρασκευή 7 Μαΐου από τις 10.30 έως τις 14.30 να βρεθούν στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, χωρίς ραντεβού, απλά γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους, προκειμένου να κάνουν δωρεάν rapid test. Το συγκεκριμένο μπορεί να δηλωθεί στις σχετικές πλατφόρμες από τους εργαζόμενους – υπόχρεους σε τεστ.

διαβάστε περισσότερα

Νέα ευκαιρία να κάνουν δωρεάν, εύκολα και γρήγορα rapid covid tests έχουν οι Ηρακλειώτες στη νέα δράση που προγραμματίζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Η Κινητή Ομάδα Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας θα βρίσκεται αυτή τη φορά στη λαϊκή αγορά της Μεγάλης Τετάρτης 28/4 (χώρος ΚΑΠΗ οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 232) από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι για να διεξάγει τα τεστ στους κατοίκους της πόλης που θα θελήσουν να εξεταστούν.

διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Μετά το ενδιαφέρον των πολιτών μέσα στο Μάρτιο η δράση συνεχίζεται για όλο το 2021

Ο Μάρτιος, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι ο μήνας πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, δίνουν την ευκαιρία σε όσους πολίτες το επιθυμούν να δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας απέναντι στη νόσο με μερικές απλές κινήσεις.

διαβάστε περισσότερα

Ακόμα μια δράση δωρεάν εξετάσεων με τη μέθοδο του rapid covid test διοργανώνει για τους κατοίκους της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Η Κινητή Ομάδα Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας θα βρίσκεται στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου (Κουντουριώτου & Νεότητος) την Τρίτη 30 Μαρτίου από τις 10.30 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι για να διεξάγει τα τεστ σε όσους Ηρακλειώτες επιθυμούν να εξεταστούν.

διαβάστε περισσότερα

Την κατάθλιψη τη νικάς εάν μιλήσεις για αυτή... Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει στα διαδικτυακά σεμινάρια που οργανώνει η Κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ για την ενημέρωση του κοινού επάνω στο ευαίσθητο ζήτημα της Κατάθλιψης.

διαβάστε περισσότερα