Φόρμα αναζήτησης

Πρόνοια

Νέα δράση διεξαγωγής δωρεάν rapid tests για τη διάγνωση του covid-19 οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το ΚΕΠ Υγείας του. Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι κλιμάκιο ελέγχων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης προκειμένου να πραγματοποιεί τεστ σε όσους επιθυμούν να εξεταστούν, σε μια καίρια περίοδο με έξαρση της παραλλαγής όμικρον του ιού και έπειτα από τις ημέρες των γιορτών.

διαβάστε περισσότερα

Όλοι Μαζί Μπορούμε να μην μείνει φέτος κανένα παιδί χωρίς χριστουγεννιάτικο δώρο. Όλοι Μαζί προσφέρουμε και συγκεντρώνουμε δώρα για τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 14.00 το μεσημέρι στην είσοδο του δημαρχείου (Μαρ. Αντύπα, μπροστά από τον σταθμό ΗΣΑΠ) ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» θα συγκεντρώσει, χριστουγεννιάτικα δώρα παιχνίδια, παιδικά βιβλία και ότι άλλο μπορεί να ονειρευτεί κάθε παιδί.

διαβάστε περισσότερα

Και αυτά τα Χριστούγεννα οι Ηρακλειώτες κάνουν το καλύτερο δώρο στους συνανθρώπους τους και, μάλιστα, χωρίς να κοστίζει κάτι, παρά μόνον 10 λεπτά από το χρόνο του καθένα και της κάθε μιας. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου οργανώνουν την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη εθελοντική αιμοδοσία τους και καλούν να συμμετέχουν όλους όσους έχουν τη διάθεση και τον χρόνο να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, ολόκληρη, όμως, ζωή στους ασθενείς που το έχουν ανάγκη.

διαβάστε περισσότερα

Τη μονάδα κινητού μαστογράφου υποδέχεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και δίνει την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερες κατοίκους της πόλης να κάνουν δωρεάν μαστογραφίες. Έτσι, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, όσες Ηρακλειώτισσες δεν μπόρεσαν να κάνουν την εξέταση στη δράση του Οκτωβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να το πραγματοποιήσουν στις 17 και στις 18 Νοεμβρίου, οπότε και η μονάδα κινητού μαστογράφου θα βρίσκεται έξω από το Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου (Κουντουριώτου & Νεότητος).

διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν rapid test για την διάγνωση covid μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής την Κυριακή 14 Νοεμβρίου. Από τις 9.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι, η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης για να διεξάγει τον σχετικό έλεγχο σε όσους το επιθυμούν. Αυτό που χρειάζεται από την πλευρά των πολιτών είναι να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Όσοι εντοπιστούν να νοσούν θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς εντός της ημέρας για τις περαιτέρω κινήσεις που πρέπει να κάνουν.

διαβάστε περισσότερα

«Covid-19 & Εμβολιασμός - Οι πολίτες ρωτούν, οι Ειδικοί Ιατροί απαντούν» - Το ΕΔΔΥΠΠΥ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών διοργανώνουν webinar για όλους όσους έχουν απορίες σχετικά με τον εμβολιασμό για την προφύλαξη από τον covid. Όποιος επιθυμεί μπορεί αύριο Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 18.00 να μπει στον σύνδεσμο της τηλεδιάσκεψης, να παρακολουθήσει τις παρουσιάσεις και να καταθέσει τις ερωτήσεις του. Link https://us06web.zoom.us/j/86757115060 (Webinar ID: 867 5711 5060)

διαβάστε περισσότερα

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει στην πανελλαδική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, που οργανώνει αυτή την εποχή το ΕΔΔΥΠΠΥ, και σε συνεργασία με το διαγνωστικό κέντρο Βιοϊατρική (Μελίνας Μερκούρη 34, Νέα Ιωνία) δίνει την ευκαιρία σε όσους Ηρακλειώτες το επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τον ετήσιο έλεγχο ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης κοπράνων σε εξαιρετικά προνομοιακή τιμή, εντελώς δωρεάν δε για τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν εξέταση – τεστ PAP προσφέρει στις γυναίκες της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στη δράση που πραγματοποιούν τα Δημοτικά Ιατρεία σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και τον εθελοντή Ηρακλειώτη γυναικολόγο, Βασίλη Μπατσακούτσα. Οι εξετάσεις θα γίνουν την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων (2ος όροφος δημαρχείου).

διαβάστε περισσότερα

Μια βραδιά αφιερωμένη στο ελληνικό τραγούδι διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 19.30 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο (Κουντουριώτου & Νεότητος), φυσικά με ελεύθερη είσοδο για όλους, τηρουμένων, βεβαίως, όλων των μέτρων προστασίας της υγείας των παρευρισκόμενων.

Σε καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου, Νίκου Φυλακτού, η Ζαφείρω Χατζηφωτίου, ο Κώστας Νούσιας, ο Μιχάλης Παπαγεωργίου και ο Βαγγέλης Νίνα ερμηνεύουν κομμάτια του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Κουγιουμτζή, Κοκοτού, Ιωάννου, Τερζή ως και Μαχαιρίτσα.

διαβάστε περισσότερα

Ο Οκτώβριος είναι παραδοσιακά ο μήνας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού. Όπως κάθε χρόνο – αλλά και σε τακτική βάση μέσα στο έτος – ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα μαστογραφιών που οργανώνει το ΕΔΔΥΠΠΥ και δίνει την ευκαιρία σε όσες κατοίκους της πόλης το επιθυμούν να κάνουν την σχετική εξέταση σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Οι φετινές μαστογραφίες θα γίνουν την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί στο Κέντρο Μαστού (Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια). Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου στο 2102826924.

διαβάστε περισσότερα