Φόρμα αναζήτησης

Ταρτούφος του Μολιέρου από την Θεατρική Σκηνή

Alt
27 Απρ 2024 10:14 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Ένα από τα πλέον ιστορικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου ανεβάσει στην ανοιξιάτική της σεζόν η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τον Ταρτούφο του Μολιέρου. Πρώτη παράσταση το Σάββατο 27 Απριλίου στις 20.30 στο θέατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος) όπου η παράσταση θα συνεχίσει να παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή έως το τέλος του Μαΐου (πλην των Σαββατοκύριακων των ημερών του Πάσχα 4-5 και 11-12 Μαΐου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η σκηνοθεσία είναι του Λάζαρου Μπελίτση ο οποίος συνεχίζει στα βήματα της αείμνηστης Βάσως Παπαθεοδώρου – Μπελίτση, της οποίας το όνομα φέρει τα τελευταία χρόνια η Θεατρική Σκηνή. Τα σκηνικά είναι δημιουργίας του Γιάννη Γαμπαδάκη. Τα αυθεντικά κοστούμια εποχής επέλεξε η Μαργαρίτα Κονταίου και τη μουσική ο Βασίλης Μακρής ενώ πιάνο παίζει κατά τη διάρκεια της παράστασης η Αριάνδη-Ολγα Βασιλειάδη.

Παίζουν: Λουίζα Μαρτινούτσι, Σοφία Θεοφυλάκη, Γιάννης Αναστασάκης, Γωγώ Τυρνάζη, Σοφία Κοτσάμπαση, Αιμιλία Σιούλη,  Άννα Καρκατζούλη, Ελευθερία Γιαννοπούλου, Ξανθίππη Παντελή, Γιώργος Κουτσογιαννάκης, Γιάννης Γαμπαδάκης, Αλεξάνδρα Χαβιαριοπούλου, Ευάγγελος Ξυδέας.

Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου, πάντα με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτισμού, φτάνει φέτος τα 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, έχοντας ανεβάσει, πλέον, 41 έργα ελληνικού και διεθνούς δραματολογίου.

Ο Ταρτούφος είναι ένα από τα κορυφαία θεατρικά έργα, το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1664 από τον ίδιο τον Μολιέρο και παίζεται σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα καθώς, αιώνες μετά παραμένει ακόμα επίκαιρο… Ο ομώνυμος ήρωας αποτελεί το συνώνυμο του υποκριτή. Ο Ταρτούφος είναι ο ασυνείδητος ψευτοθεοσεβούμενος που υποκρινόμενος τον ενάρετο εκμεταλλεύεται την θεοσέβεια των πιστών για να πετύχει τούς άνομους σκοπούς του.

«Για ακόμα μια ανοιξιάτικη σεζόν υποδεχόμαστε με χαρά στα πολιτιστική δρώμενα της πόλης την Θεατρική Σκηνή του Δήμου μας. Στα βήματα που χάραξε η αείμνηστη Βάσω Παπαθεοδώρου και συνεχίζει επάξια ο Λάζαρος Μπελίτσης, οι άνθρωποι της Σκηνής ανεβάζουν φέτος τον Ταρτούφο του Μολιέρου για να μας διασκεδάσουν, να μας προβληματίσουν και να μας προσφέρουν όμορφες στιγμές. Πάνω από όλα όμως για να μας αποδείξουν πως όταν υπάρχει μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνεις, ειδικά στην Τέχνη, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να εκφραστεί, μπορεί ακόμα ακόμα να μεταμορφωθεί και να γνωρίσει νέες πτυχές του εαυτού του. Για αυτό τον λόγο, δεν σας καλώ μόνο να παρακολουθήσουμε μαζί την παράσταση της Θεατρικής Σκηνής, αλλά και να γνωρίσετε τους ανθρώπους της και, γιατί όχι, να γίνεται και εσείς μέλος αυτής της καλλιτεχνικής οικογένειας. Συγχαρητήρια στην Θεατρική Σκηνή, καλή επιτυχία στην παράσταση και σας περιμένω όλες και όλους στο δημοτικό μας θέατρο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.