Φόρμα αναζήτησης

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Alt
13 Σεπ 2023 9:57 AM
Κατηγορία: Πρόνοια

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δεν σταματά να βοηθά τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Μετά τις δράσεις συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης αρχικά, μετέπειτα κλινοσκεπασμάτων, σε επόμενο βήμα συμμετέχει στη δράση του Όλοι Μαζί Μπορούμε και, μαζί με τους υπόλοιπους δήμους της Αττικής, συγκεντρώνει σχολικά είδη για τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από την καταιγίδα Daniel. Η κεντρική δράση συλλογής σχολικών ειδών θα γίνει το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο δημαρχείο της πόλης (Στ. Καραγιώργη & Μ. Αντύπα) από τις 10.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών του Δήμου.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τσάντες, μολύβια, τετράδια, στυλό, μαρκαδόροι, χάρακες, μπλοκ ζωγραφικής και όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές για το σχολείο τους. Τα σχολικά είδη που θα προσφερθούν θα πρέπει να είναι καινούρια, ή μεταχειρισμένα, σε άριστη κατάσταση, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Ήδη τα σχολεία του Ηρακλείου έχουν ειδοποιηθεί και συγκεντρώνουν προσφορές καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας εντός των σχολικών μονάδων, τις οποίες θα παραλάβει ο Δήμος για να τα προσθέσει στην αποστολή της πόλης.

«Από την πρώτη στιγμή αυτών των δράσεων λέω ότι μπορεί οι συνάνθρωποί μας στη Θεσσαλία να έχασαν τα υπάρχοντά τους, όμως εμείς οι υπόλοιποι δεν πρέπει να τους αφήσουμε να χάσουν την ελπίδα. Και εάν είναι κάποιος που απαγορεύεται να μείνει χωρίς ελπίδα, αυτά είναι τα παιδιά. Ας κάνουμε λοιπόν ό,τι μπορούμε για να βρουν ξανά το χαμόγελο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.