Φόρμα αναζήτησης

Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη - Παρουσίαση βιβλίου

Alt
24 Απρ 2024 10:12 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τρίτη 23/04/2024 πραγματοποιήθηκε διαδραστική παρουσίαση του πρόσφατα βραβευμένου βιβλίου της Συμώνης Δημητρακοπούλου “Μακριά μαλλιά μπλεγμένα”, για τους 25 μαθητές της Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής, σε προγραμματισμένη επίσκεψη, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες Ευαγγελία Δανδόλου, Ανδρομάχη Τσεσμεντζή και Χριστίνα Κάπουλα.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παιδιών στη Βιβλιοθήκη και στη συνέχεια με τη γνωριμία της συγγραφέως, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της. Μια συγκινητική και τρυφερή ιστορία που αφορά τη διαφορετικότητα και βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν τα όρια σε μια φιλία, να αντιμετωπίσουν σωστά τον εκφοβισμό και να υποδεχτούν με χαρά το νέο μέλος της οικογένειάς τους.

Οι ήρωες του βιβλίου της ζωντάνεψαν και θέλησαν να αφηγηθούν την ιστορία του, να αποκτήσουν φωνή. Όλοι μαζί οι μαθητές είπαν μία ιστορία για μαλλιά και κουβάρια και ανακάλυψαν μέσα από το παιχνίδι τον τρόπο για να ξετυλίξουν τα κουβάρια που υπάρχουν στο δικό τους μυαλό! Οι ασκήσεις, οι γρίφοι και τα παιχνίδια στις τελευταίες σελίδες συντρόφεψαν τα παιδιά και τα βοήθησαν να μάθουν καλύτερα την ιστορία διασκεδάζοντας και παίζοντας.

Τα παιδιά πέρασαν ένα όμορφο πρωινό και έφυγαν αφού ευχαρίστησαν τη συγγραφέα, προσφέροντάς της χειροποίητες κάρτες με ευχές για το Πάσχα και για το βιβλίο της να είναι καλοτάξιδο!

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.