Φόρμα αναζήτησης

Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής: Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Alt
14 Δεκ 2020 9:59 AM
Κατηγορία: Κοινωνία

Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, θα πραγματοποιηθεί η φετινή Χριστουγεννιάτικη εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουν, παραδοσιακά κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου. Η αιμοδοσία θα γίνει στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο (Κουντουριώτου & Νεότητος) από τις 8.30 έως τις 14.00 με τη συμβολή του κινητού συνεργείου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής έχει φροντίσει να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας αιμοδοτών και νοσηλευτών που θα κάνουν την αιμοληψία, ενώ οι εθελοντές αιμοδότες από την πλευρά τους πρέπει να είναι σίγουροι ότι είναι απολύτως υγιείς προτού δώσουν αίμα. Θα προηγηθούν, άλλωστε, στον χώρο της αιμοδοσίας πέραν από τις κλασσικές εξετάσεις (μέτρηση πίεσης κτλ) και ειδικές για τον covid-19 όπως θερμομέτρηση.

Οι εθελοντές που θα θελήσουν να συμμετέχουν μπορούν να στείλουν sms με τον κωδικό 1 στο 13033 την ημέρα της δράσης προτού προσέλθουν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο.

«Και αυτά τα Χριστούγεννα, λοιπόν, το καλύτερο δώρο προς τον συνάνθρωπο δεν χρειάζεται χρήματα αλλά δέκα λεπτά από τον χρόνο μας. Τόσο κρατάει μια αιμοδοσία, μια από τις κορυφαίες πράξης εθελοντισμού και αγάπης. Άλλωστε για αυτό επιλέξαμε φέτος να κάνουμε την αιμοδοσία μας ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Αγάπης, για να πάρει η δράση μας και συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα σε μια περίοδο που, λόγω της πανδημίας, υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε αίμα στα νοσοκομεία της χώρας», το μήνυμα της αντιδημάρχου, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.