Φόρμα αναζήτησης

Το Ηράκλειο πόλη με φως: Ολοκληρώθηκε η νέα φάση επέκτασης του δημοτικού φωτισμού σε στρατηγικές περιοχές της πόλης.

Alt
18 Δεκ 2019 2:10 PM
Κατηγορία: Πόλη

Φωτεινότερες θα βρουν αυτά τα Χριστούγεννα τις γειτονιές του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, όχι μόνο από τον γιορτινό στολισμό της πόλης, αλλά και την επέκταση του δημοτικού φωτισμού, έργο που η διοίκηση του Δήμου ολοκλήρωσε μέσα στην χρονιά που φεύγει. Στρατηγικοί δρόμοι, καθώς και συνοικιακές οδοί που δεν διέθεταν επαρκή φωτισμό, είδαν την υποδομή τους να αναβαθμίζεται και μάλιστα με συστήματα νέας τεχνολογίας τύπου LED, τα οποία προσφέρουν αποδοτικότερο, οικονομικότερο και πιο φιλικό στο περιβάλλον αποτέλεσμα.

Και ο Δήμος δεν σταματά εδώ: θυμίζουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής το Ηράκλειο να ενταχθεί στο σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε τα επόμενα χρόνια να προχωρήσει η αντικατάσταση του παραδοσιακού φωτισμού με συστήματα LED σε όλη, πλέον, την έκταση της πόλης.
«Ο σωστός φωτισμός της πόλης είναι απαραίτητη προϋπόθεση, όχι μόνο για την αισθητική, κυρίως για την ασφάλεια των πολιτών. Προχωρήσαμε στην αναβάθμιση της υποδομής σε δρόμους που είχαν άμεση ανάγκη, προχωράμε σύντομα σε όλη την πόλη. Και όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες, αντίθετα μειώνοντας για τρεις συνεχόμενες χρονιές τη δημοτική φορολογία», τονίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Η λίστα με τους δρόμους όπου ολοκληρώθηκε η νέα φάση της επέκτασης του δημοτικού φωτισμού: Ιωαννίνων, Κονίτσης (από Ιωαννίνων έως Πρασίνου Λόφου), Πουλατζά, Αγ. Αντωνίου, Ρωμανού Μελωδού, Σολωμού, Συμιριώτη, Ελ. Βενιζέλου (από Αττική Οδό μέχρι Δωδεκανήσου), Ζαλόγγου, Κύπρου (από Πευκών μέχρι ρέμα), Μανιακίου (από Πρ. Λόφου μέχρι Αλεξάνδρου Διάκου), Αγίας Λαύρας (από Αυγής μέχρι Πρασίνου Λόφου), Μετσόβου, Σινώπης, Αφροδίτης (από Μικροπούλου έως Φιλοθέης), Κοσμά Αιτωλού (από Δ. Μητροπούλου έως όρια με Δήμο Ν. Ιωνίας), Μαρίνας Κοτοπούλη, Ελένης Παπαδάκη, Πάρνηθος, Σ. Πέτρουλα, Π. Μικροπούλου.

Να σημειωθεί ότι σε λιγοστά σημεία, όπου ο Δήμος έχει ολοκληρώσει την επέκταση του δημοτικού φωτισμού, εκκρεμεί η σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ, την οποία πρέπει να εκτελέσει η ΔΕΔΔΗΕ. Ο Δήμος πιέζει για να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.