Φόρμα αναζήτησης

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να λένε «όχι» σε ό,τι τα κάνει να αισθάνονται άβολα – Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Alt
02 Απρ 2019 4:00 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την 1-4-2019 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με την συμβολή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του οικείου Δήμου  σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μίνωας η κατά γενική ομολογία εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση για τη Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου η οποία ήταν αφιερωμένη στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάσθηκε με διαδραστικό τρόπο η δραματοποίηση εκ μέρους των παιδιών των τάξεων Α′, Β′ και Γ′ του 3ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Αττικής, του βιβλίου της ηθοποιού και παιδαγωγού κας Γιώτας Αλεξάνδρου, «Μόνο αν Θέλω», των εκδόσεων Μίνωας, σχετικά με το καθολικό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών να αρνούνται οποιουδήποτε είδους σωματική επαφή για την οποία τα ίδια δεν συναινούν με βάση την δική τους ελεύθερη ανθρώπινη βούληση. Η αλλεληλεπιδραστικότητα που δημιουργήθηκε,  οφειλόμενη τόσο στην παραστατική και έντονα αντιληπτή δραματοποίηση του έργου της ως άνω συγγραφέως, όσο και στην απόκτηση της γνώσης των δικαιωμάτων των παιδιών μέσω του παιχνιδιού και των εικαστικών τεχνών έδωσε στην ανωτέρω διαδικασία ένα συναισθηματικά βιωματικό χαρακτήρα.

Σημαντική στην συνολική εκδήλωση ήταν η συμβολή της Ψυχολόγου κας Φωτεινής Βασιλείου και του κ. Γεωργίου Μόσχου, πρώην Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη, οι οποίοι αναφέρθησαν σχετικά με το απόλυτο δικαίωμα των παιδιών στο σώμα τους όπως αυτό καθορίζεται από τον καταστατικό χάρτη για τα δικαιώματα του παιδιού του Ο.Η.Ε και στο πώς ο καθολικός σεβασμός αυτού του δικαιώματος μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην δημιουργία υγειών ψυχολογικά και πνευματικά ανθρώπων και κοινωνιών.

«Να μιλάτε στους γονείς σας για ό,τι σας απασχολεί. Υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν πρέπει να κρατάτε μέσα σας, αλλά να τα λέτε άμεσα στους δικούς σας ανθρώπους», κάλεσε τα παιδιά η αντιδήμαρχος, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.