Φόρμα αναζήτησης

Σταθερές και μεθοδικές κινήσεις για την ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου – Ξεκινά τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Alt
22 Απρ 2019 10:52 AM
Κατηγορία: Πόλη

Στην φάση της υλοποίησης περνά το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου. Μετά από δεκαετίες αναμονής, ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει στις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις παραπλεύρως της λεωφόρου, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την διαπλάτυνση του δρόμου, την κατασκευή πεζοδρομίων και την ενσωμάτωση υποδομών όπως αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Η διοίκηση του Δήμου ένταξε στην τελευταία αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων που θα απαλλοτριωθούν και, έτσι, σε επόμενο βήμα να μπουν μπροστά τα έργα, τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής με προϋπολογισμό 4,1 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι απαλλοτριώσεις αφορούν μονάχα μικρούς χώρους από μάντρες, αυλές και εγκαταλελειμμένα κτίρια και καθόλου κατοικίες ή επαγγελματικά ακίνητα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου επέλεξε να εκπονήσει καινούργια μελέτη και να αντικαταστήσει την αντίστοιχη που είχε διαμορφωθεί χρόνια πριν, καθώς ο παλιός σχεδιασμός έθιγε περιουσίες Ηρακλειωτών, αναγκάζοντας πολίτες να χάσουν τα σπίτια τους.

Από τις πρώτες ημέρες της θητείας της, ο Νίκος Μπάμπαλος και οι συνεργάτες τους έβαλαν μπροστά την δημιουργία μιας νέας μελέτης που θα συνδύαζε την ανάπλαση της Ηρακλείου σε ένα δρόμο σύγχρονο και λειτουργικό, χωρίς να ταλαιπωρήσει τους κατοίκους της πόλης.

«Δουλεύοντας με σχέδιο και μεθοδικότητα έχουμε φτάσει πλέον ένα βήμα πριν να ξεκινήσει το πλέον εμβληματικό έργο για το σήμερα και το αύριο της πόλης μας. Με τη νέα μελέτη καταφέραμε να μην ξεσπιτώσουμε δεκάδες συμπολίτες μας, παρά μόνο να κάνουμε χρήση ελάχιστων εκτάσεων σε χώρους όπως μάντρες και αυλές, μια θυσία που αξίζει, βέβαια, για να διαμορφωθεί η λεωφόρος Ηρακλείου σε ένα δρόμο ασφαλή για οχήματα, προ πάντως όμως, για τους πεζούς. Αποδείξαμε ότι είχαμε και έχουμε τις λύσεις για θέματα που έμεναν κάτω από το χαλί χρόνια. Συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό για να πάμε το Ηράκλειο Μπροστά», σχολιάζει ο δήμαρχος.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.