Φόρμα αναζήτησης

Σε επιφυλακή ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για την αντιμετώπιση της προβλεπόμενης κακοκαιρίας

Alt
23 Νοε 2019 6:26 PM
Κατηγορία: Πόλη

Σε υπηρεσιακή ετοιμότητα έχει θέσει τον μηχανισμό του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να αντιμετωπιστούν οι όποιες έκτακτες καταστάσεις τυχόν προκύψουν από την επιδείνωση του καιρού, η οποία, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται να επηρεάσει την Αττική από το βράδυ της Κυριακής.

Για ό,τι ανάγκη παρουσιαστεί, οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου στα ακόλουθα τηλέφωνα:

Γραμματεία: 2102838065 & 2102830374

Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Αστικής Ανάπτυξης & Πρασίνου, Μανώλης Βαβουράκης: 6932239035

Προϊστάμενος Υπηρεσίας, Νεκτάριος Σουρής: 6974606028

Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, Μαρινος Μαραγκός: 6946260629

Προϊστάμενος Ειδικών Συνεργείων, Σπύρος Λειβαδάς: 6932432723

Επόπτης Καθαριότητας, Νίκος Παναγιωτόπουλος: 6972866827

Για την αρτιότερη προετοιμασία και τον συντονισμό των υπηρεσιών τόσο σε δημοτικό, όσο και διαδημοτικό επίπεδο, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετείχε το Σάββατο το πρωί (δια του εντεταλμένου ΔΣ, Μάνου Βαβουράκη) στην σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε όλους τους δήμους των βορείων προαστίων και τους ανθρώπους της Περιφέρειας Αττικής, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Βόρειου Τομέα, συνάντηση που θα επαναληφθεί και την Κυριακή.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Συνιστάται στους πολίτες να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια εκδήλωσής τους και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας, όπως:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να μην πετάνε σκουπίδια ή άλλα απορρίμματα εκτός των κάδων, συμβατικών και ανακύκλωσης, καθώς αυτά, σε περίπτωση ισχυρής βροχόπτωσης, θα παρασυρθούν και θα κλείσουν τα φρεάτια της πόλης.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

Δείτε περισσότερα στο φυλλάδιο της καμπάνιας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την προστασία από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές ΕΔΩ

Το Δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.