Φόρμα αναζήτησης

Ρύθμιση οφειλών για όσους επλήγησαν από την πανδημία με απαλλαγές έως 100%

Alt
29 Ιουν 2021 11:34 AM
Κατηγορία: Πόλη

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις πάσης φύσης οφειλές τους προς τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, με απαλλαγή των προσαυξήσεων που φτάνει έως και το 100%, έχουν πολίτες και επιχειρήσεις που υπέστησαν συνέπειες από τα μέτρα για την πανδημία. Η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν από τις 15 Φεβρουαρίου ως τις 30 Ιουνίου, οι ενδιαφερόμενοι δε έχουν διορία έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 να υποβάλλουν την σχετική αίτηση και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε δόσεις που τους εξυπηρετούν.

Ουσιαστικά πρόκειται για επέκταση του μέτρου που ίσχυε αρχικά ως τον Φεβρουάριο του 2021, το οποίο διευρύνεται σε χρονικό περιθώριο ως το τέλος Ιουνίου για να καλύψει όσους επλήγησαν στο τρίτο κύμα της πανδημίας (αναστολή λειτουργίας, αναστολή σύμβασης κτλ). Οι δικαιούχοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι οποίοι έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του COVID – 19, ορίζονται με τους ΚΑΔ που συμπεριλαμβάνονται στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Η αίτηση για την ρύθμιση των οφειλών, συμπεριλαμβανομένων των απωλειών προηγούμενων ρυθμίσεων, μπορεί να υποβληθεί μόνο ηλεκτρονικά έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 στο gov.gr (μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το συγκεκριμένο τμήμα της πλατφόρμας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν την αίτησή τους απευθείας στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου στο mail tameio@iraklio.gr).

Σύμφωνα με το Νόμο η ρύθμιση μπορεί να οδηγήσει στις εξής απαλλαγές:

α) αν οι οφειλές εξοφληθούν εφάπαξ, προβλέπεται απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%),

β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80 %),

γ) αν εξοφληθούν σε εικοσιπέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%),

δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%),

ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).

Το ελάχιστο ποσό κάθε δόσης είναι είκοσι (20) ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και πενήντα (50) ευρώ για τα νομικά πρόσωπα.

«Εφαρμόζουμε τη δυνατότητα που μας δίνει ο νέος Νόμος και βοηθάμε τους συμπολίτες μας που δημιούργησαν οφειλές κατά τη διάρκεια της πανδημίας έτσι ώστε να μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους χωρίς προσαυξήσεις. Καλώ λοιπόν, όποιον εμπίπτει σε αυτό το μέτρο, πολίτη ή επιχείρηση, να σπεύσει να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή αυτή συνθήκη. Η Υπηρεσία Οικονομικών του Δήμου είναι έτοιμη να τους εξυπηρετήσει», το μήνυμα του αρμόδιου αντιδημάρχου, Δημήτρη Δημητρόπουλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.