Φόρμα αναζήτησης

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Εκδήλωση στο πάρκο Παναγίτσας

Alt
05 Ιουν 2022 11:30 AM
Κατηγορία: Περιβάλλον

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και οργανώνει ένα πρωινό για να γνωρίσουν οι κάτοικοι της πόλης από κοντά πώς λειτουργεί η εκστρατεία για ένα καθαρό Ηράκλειο, ένα Ηράκλειο που προτιμά την Ανακύκλωση και προστατεύει το Πράσινο. Την Κυριακή 5 Ιουνίου από τις 10.30 το πρωί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου θα βρίσκεται στο πάρκο της Παναγίτσας για να υποδεχθεί τους δημότες. Εκεί θα τους περιμένουν οι άνθρωποι και ο μηχανισμός του Δήμου προκειμένου:

Να γνωρίσουν πώς λειτουργεί η Ανακύκλωση: τι πετάμε στον μπλε, τι στον καφέ, τι στον κόκκινο κάδο, πώς γίνεται η Ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών, πώς γίνεται η διαλογή στην πηγή, πώς η κομποστοποίηση.

Να γνωρίσουν, ιδίως τα μικρά παιδιά, πώς λειτουργεί η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου: πώς δουλεύει το απορριμματοφόρο, πώς τα άλλα μηχανήματα που καθημερινά καθαρίζουν την πόλη.

Να γνωρίσουν πώς μπορούμε όλοι να προστατεύσουμε το Αστικό Πράσινο: τι κάνει η Υπηρεσία Πρασίνου, τι πρέπει να κάνει ο πολίτης.

Να γνωρίσουν τον Εθελοντισμό: Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου θα παρουσιάσει στους επισκέπτες τις δράσεις του πάνω στον περιβαλλοντικό εθελοντισμό, καλώντας τους να συμμετέχουν και αυτοί.

Στο περιθώριο της γιορτής, το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου θα κάνει μια ακόμα δράση για την υιοθεσία ζώων που φιλοξενούνται στο δημοτικό πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων, αυτή τη φορά για γατάκια. Θυμίζουμε, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι από τους πρώτους που εφάρμοσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας ζώων: τα αδεσποτάκια της πόλης περισυλλέγονται, εξετάζονται από γιατρούς, στειρώνονται και, ακολούθως, φιλοξενούνται σε ειδικό, προσεγμένο χώρο που διαθέτει ο Δήμος έως ότου βρεθεί η νέα τους οικογένεια. Κάποια από αυτά τα γατάκια θα βρουν το νέο τους σπίτι αυτή την Κυριακή…

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια συμβολική γιορτή. Γιατί ημέρα για το περιβάλλον πρέπει να είναι κάθε ημέρα του χρόνου, ειδικά σε μια εποχή που ζούμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής προσπαθούμε η Καθαριότητα, το Πράσινο, τα ζώα μας και ό,τι έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα αυτού του πλανήτη να είναι υπόθεση 365 ημερών κάθε χρόνο. Αναλαμβάνουμε δράση τοπικά για να αλλάξουμε το μέλλον όλης της Γης. Κυρίως για τις νέες γενιές. Σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά τα μέσα που χρησιμοποιούμε σε αυτή μας την προσπάθεια», σχολιάζει ο Δημήτρης Δημητρόπουλος, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος.