Φόρμα αναζήτησης

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει και τιμά την 28η Οκτωβρίου

Alt
28 Οκτ 2021 10:24 AM
Κατηγορία: Κοινωνία

Με κάθε τιμή, τηρούμενων όμως των απαραίτητων μέτρων προστασίας για τη δημόσια υγεία, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει φέτος την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης, οι οποίες θα κορυφωθούν ανήμερα της γιορτής με την παρέλαση των μαθητών των σχολείων, των συλλόγων και των φορέων της πόλης. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Από την όγδοη πρωινή ώρα θα σημαιοστολιστεί η πόλη ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Με τη δύση του ηλίου θα φωταγωγηθούν όλοι οι δρόμοι και οι πλατείες του Δήμου.

Τετάρτη  27 Οκτωβρίου 2021

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικές με την Εθνική Επέτειο στους μαθητές των Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων, στις Δημόσιες Υπηρεσίες και τους Οργανισμούς

Στις 12.00 το μεσημέρι θα τελεστεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στην πλατεία Αγ. Λουκά από εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, της εκπαιδευτικής κοινότητας, συλλόγων, φορέων κ.α.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Στις 07.30 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών

Στις 10:15 θα τελεστεί η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος

Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων της πόλης.

Συναυλία με τραγούδια του Έπους του 40

Αμέσως μετά την παρέλαση, στην κεντρική πλατεία της πόλη θα ακολουθήσει συναυλία με την Χαριτίνη Πανοπούλου, συνοδεία τριμελούς ορχήστρας, η οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια της Επετείου. Επιπλέον, θα ακουστούν μελωδίες κορυφαίων συνθετών μας, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μιχάλη Σουγιούλ.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του COVID – 19, οι εορταστικές εκδηλώσεις (δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση, συναυλία κ.α.), θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.