Φόρμα αναζήτησης

Νίκος Μπάμπαλος και Θεόδωρος Αμπατζόγλου ενώνουν δυνάμεις για το καλό του Ηρακλείου και του Αμαρουσίου

Alt
04 Οκτ 2019 10:43 AM
Κατηγορία: Πόλη

Πεδία περαιτέρω κοινής δράσης για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των δύο πόλεων εξέτασαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και ο νέος δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές στο δημαρχείο του Ηρακλείου.

Αφού επιβεβαιώθηκε και από τους δύο δημάρχους η διάθεση να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο Δήμων, η ατζέντα της συζήτησης άνοιξε για ειδικότερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ενδεικτικά:

Για την διάνοιξη της λεωφόρου Κύμης, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους όμορους δήμους, προκειμένου να επαναφέρουν δυναμικά την διεκδίκηση του έργου στην κεντρική διοίκηση και τα αρμόδια υπουργεία καθώς, εκτιμάται, ότι η διάνοιξη της λεωφόρου έως την Εθνική, όπως άλλωστε προβλέπει το χωροταξικό σχέδιο της περιοχής, θα δώσει μια τεράστια κυκλοφοριακή ανάσα σε όλα τα βόρεια προάστια.

Για την εκμετάλλευση των χώρων των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ο Νίκος Μπάμπαλος και ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου συζήτησαν την πρόθεση να ζητήσουν από την διοίκηση του ΟΑΚΑ να χρησιμοποιηθεί η ανοικτή περιοχή στα σύνορα των δύο δήμων, συμβολή λεωφόρου Κύμης και Σπύρου Λούη, ως χώρος στάθμευσης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των δύο πόλεων. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος μετέχει στο ΔΣ του ΟΑΚΑ, δεσμεύθηκε να προωθήσει το αίτημα.

Για το Χώρο Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) επί της λεωφόρου Κύμης ο οποίος είναι μοιρασμένος εν μέρει στο Ηράκλειο και εν μέρει στο Μαρούσι, οι δήμαρχοι συμφώνησαν να προχωρήσουν στην κατάρτιση ενός κοινού σχεδίου ανάδειξης και αξιοποίησης του χώρου, για να τον παραδώσουν ως κοινόχρηστο στους κατοίκους των δύο Δήμων.

Για τον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Νίκος Μπάμπαλος πρότεινε στον Θεόδωρο Αμπατζόγλου το Μαρούσι να ενταχθεί στο Διαδημοτικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων στο οποίο μετέχει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ώστε, με συνδυασμό δυνάμεων και υπηρεσιών, να μπορούν οι Δήμοι να προσφέρουν ακόμα καλύτερες και αποδοτικότερες παροχές καθαριότητας στους πολίτες.

Τέλος, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κάλεσε τον ομόλογό του δήμαρχο Αμαρουσίου να αξιοποιήσει χρόνο που θα παραχωρηθεί στο Μαρούσι σε ζώνες του προγράμματος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής, Επικοινωνία 94FM, για να μπορούν οι Μαρουσιώτες να μαθαίνουν και από τα ερτζιανά τα νέα και τις δράσεις του Δήμου τους.

«Ο νέος δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και οι καινούργιες ιδέες που φέρνει στην κοινή μας ατζέντα, θα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στην διαρκή προσπάθεια που κάνουμε να προσφέρουμε το καλύτερο στους δημότες μας», σχολίασε μετά την συνάντηση ο Νίκος Μπάμπαλος.

Από τη δική του πλευρά, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε: «Είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου Νίκο Μπάμπαλο, για σειρά κοινών θεμάτων που απασχολούν τους Δήμους μας. Τα περισσότερα από αυτά είναι διαχρονικά αιτήματα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων μας θα συνεργαστούν εντατικά έτσι να αρθούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για όσα συζητήσαμε και με ισχυρή πολιτική βούληση θα πράξουμε ότι είναι αναγκαίο, προκειμένου να εγγυηθούμε τη βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών μας σε ένα οικιστικά σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον».

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.