Φόρμα αναζήτησης

Νέες αγορές ελεύθερων χώρων προγραμματίζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με την συνδρομή του Πράσινου Ταμείου

Alt
29 Δεκ 2020 11:03 AM
Κατηγορία: Πόλη

Τη χρηματοδότηση της αγοράς νέων εκτάσεων - ελεύθερων οικοπέδων στα όρια της πόλης διεκδικεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να συνεχίσει την εκστρατεία πολλαπλασιασμού των κοινόχρηστων χώρων και να αυξήσει το ισοζύγιο του πράσινου έναντι του τσιμέντου. Αυτή τη φορά ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, χτύπησε την πόρτα του Πράσινου Ταμείου προκειμένου να ζητήσει την υποστήριξη του Οργανισμού. Ο πρόεδρος του Ταμείου, Στάθης Σταθόπουλος, δήλωσε θετικός στην προοπτική να βοηθήσει τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και παράλαβε από τον δήμαρχο την πρόταση με τις εκτάσεις που θέλει να αποκτήσει η δημοτική αρχή προκειμένου να «τρέξει» την υπόθεση.

Όπως και στις προηγούμενες αγορές ελεύθερων εκτάσεων έτσι και σε αυτή την περίπτωση, ο Δήμος θέλει να αποκτήσει τα συγκεκριμένα οικόπεδα καθώς έχει αρθεί η απαλλοτρίωσή τους και πλέον, εάν το επιλέξουν οι ιδιοκτήτες τους, μπορούν να χτιστούν. Για να αποφευχθεί, λοιπόν, κάτι τέτοιο και να παραμείνουν ελεύθεροι, η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην απευθείας αγορά τους προκειμένου να τους μετατρέψει σε χώρους πρασίνου και έτσι να μπορούν να τους χαίρονται όλοι οι Ηρακλειώτες.  Πρόκειται για εκτάσεις στις περιοχές ανάμεσα στη λεωφ. Πλαπούτα και την οδό Αυγής, ανάμεσα στις οδούς Μαινάλου και Διστόμου (συμβολή με Πρ. Λόφου) και στην διασταύρωση των οδών Παπανούτσου και Παπαναστασίου.

«Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι στη σύγχρονη εποχή το πλέον πολύτιμο αγαθό για τον οποιοδήποτε αστικό δήμο. Το να διαμορφώνουμε θύλακες πρασίνου και εκτάσεις ελεύθερες που μπορούν να παίζουν τα παιδιά μας είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος για την πόλη. Για αυτό και, από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, έχουμε βάλει σε προτεραιότητα να αποκτήσουμε όσο το δυνατό περισσότερες ελεύθερες εκτάσεις μπορούμε. Είναι ευτυχές ότι σε αυτή μας την προσπάθεια ανταποκρίνονται και βοηθούν φορείς όπως το Πράσινο Ταμείο, τον πρόεδρο του οποίου θέλω να ευχαριστήσω θερμά αφού μας συνδράμει στο να προσφέρουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής και μέλλον στους συμπολίτες μας», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.