Φόρμα αναζήτησης

Με τιμές και παράλληλες δράσεις εορτάστηκε στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής η 25η Μαρτίου – Συνεχίζεται η Έκθεση με τα αυθεντικά κείμενα του Αγώνα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο

Alt
26 Μαρ 2019 11:01 AM
Κατηγορία: Πόλη

Με την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών και των συλλόγων της πόλης επί της λεωφόρου Ηρακλείου κορυφώθηκαν στον Δήμο Ηρακλείου οι εκδηλώσεις τιμής της φετινής επετείου για την 25η Μαρτίου. Λίγες ημέρες νωρίτερα προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων της πλατείας Αγίου Λουκά ενώ τα ΚΑΠΗ του Δήμου διοργάνωσαν την δική τους γιορτή στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου».

   

Συνεχίζεται η Έκθεση με τα κείμενα της εποχής του Αγώνα

Με αφορμή τους φετινούς εορτασμούς, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής φιλοξενεί αυτή την περίοδο στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο την Έκθεση του Αρχείου Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος με θέμα «1821 τα Εθνικά Ευαγγέλια του Αγώνος». Πρόκειται για αυθεντικά κείμενα, έντυπα και χειρόγραφα πρωταγωνιστών του Αγώνα του 1821 όπως του Εμμανουήλ Ξάνθου, του Λόρδου Βύρωνος Μπάιρον, του  Παλαιών Πατρών Γερμανού, του  Ιωάννη  Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κ.ά. H συλλογή έρχεται στο Ηράκλειο αμέσως μετά την έκθεσή της στο Πολεμικό Μουσείο, όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης, η οποία έχει ήδη ανοίξει για το κοινό από την Πέμπτη 21/3, έγιναν ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου με τον Δήμο να τιμά τον Γιώργο Λεβιθόπουλο τον νεότερο, τον εγγονό του Γεώργιου Λεβιθόπουλου που ξεκίνησε το αρχείο της συλλογής, κληροδοτώντας το στη νέα γενιά της οικογενείας του.

Θυμίζουμε, η Έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά 11.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00  και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, φυσικά με ελεύθερη είσοδο για όλους.

 

Θεατρικό σε συνδιοργάνωση με τη Μητρόπολη

Στις παράλληλες δράσεις, το απόγευμα της 25ης Μαρτίου η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας παρουσίασε την επετειακή θεατρική παράσταση «Άγιος Γεώργιος ο Χιοπολίτης», συνοδεία των δύο χορωδιών της καθώς και των παιδικών χορωδιών του Εθνικού Ωδείου Ηρακλείου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας υπό την διεύθυνση της Εύης Χλωρού.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.