Φόρμα αναζήτησης

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής δημιουργείται σταθμός διανομής φυσικού αερίου στην πόλη για να επιταχυνθεί η επέκταση του δικτύου

Alt
01 Απρ 2019 1:35 PM

Πρωτοβουλία για να διευκολυνθεί η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη αναλαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έπειτα από πρόταση της δημοτικής αρχής, παραχωρείται έκταση εντός δημοτικού χώρου (συνολικά 30τμ) στην Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής, προκειμένου εκεί να δημιουργηθεί από την Εταιρία ένας καινούργιος σταθμός διανομής, η εγκατάσταση του οποίου θα επιταχύνει την εξάπλωση του δικτύου σε μεγαλύτερο μέρος του Ηρακλείου.

Η εν λόγω συμφωνία έρχεται ως αποτέλεσμα των επαφών του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, και των υπευθύνων της Εταιρίας με στόχο τόσο την ένταξη των δημοτικών κτιρίων και των σχολείων της πόλης στο δίκτυο φυσικού αερίου - και μάλιστα δωρεάν - όσο και την εξυπηρέτηση των Ηρακλειωτών που θέλουν να αλλάξουν το σύστημα θέρμανσης στα σπίτια και τα καταστήματά τους.

Η δημιουργία του νέου σταθμού στα όρια της πόλης θα διευκολύνει την κάλυψη ακόμα περισσότερων περιοχών του Ηρακλείου, επισπεύδοντας την υλοποίηση των αιτήσεων των κατοίκων που θα θελήσουν να ενταχθούν στο δίκτυο της ΕΔΑ.

«Δίνουμε επιλογές στα θέματα της καθημερινότητας των δημοτών μας. Μπορεί να μην έχουμε αρμοδιότητα και ευθύνη για την επέκταση του δικτύου, αναλαμβάνουμε όμως πρωτοβουλία για να διευκολύνουμε τις καταστάσεις προκειμένου να απαντηθεί το καθολικό αίτημα των κατοίκων της πόλης που θέλουν να δουν το φυσικό αέριο να έρχεται στην πόρτα τους», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.