Φόρμα αναζήτησης

Μετά το Σχέδιο η Πράξη Εφαρμογής: η τελική ευθεία για να γίνει το Κάτω Ψαλίδι μια σύγχρονη γειτονιά

Alt
29 Ιουλ 2019 12:26 PM
Κατηγορία: Πόλη

Μετά την επιτυχία της ένταξης στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής στο Κάτω Ψαλίδι (Π.Ε. 7) και την ικανοποίηση ενός αιτήματος δεκαετιών για τους περίοικους, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ξεκινά την σύνταξη της μελέτης για την πράξη εφαρμογής, τον τοπογραφικό, δηλαδή, σχεδιασμό της έκτασης που εντάχθηκε στο Σχέδιο προκειμένου να περιγραφεί η νέα εικόνα ως μια γειτονιά με υποδομές και ασφάλεια (πλατείες, παιδικές χαρές, πεζόδρομοι, δίκτυα αντιπλημμυρικών κτλ).

Στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία οριοθετείται από τις οδούς Παπαϊωάννου, λεωφόρο Κύμης, Μαρ. Αντύπα & τις γραμμές ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, θα συνταχθεί κτηματογράφηση των ιδιοκτησιών που συμμετέχουν στην πράξη εφαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν οι ιδιοκτήτες να υποβάλλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας προσκομίζοντας τους σχετικούς τίτλους. Ακολούθως, θα συνταχθούν πίνακες και διαγράμματα πράξης εφαρμογής με υπολογισμό των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των ιδιοκτησιών. Τέλος, μετά την κύρωση της πράξης θα γίνει ταυτοποίηση με τα στοιχεία του Εθνικού Κτηματολογίου, προκειμένου να είναι δυνατή η καταχώρησή της στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο.

Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθούν τα βήματα, που ξεκίνησαν με την ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης, και έτσι αφενός οι Ηρακλειώτες να μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους σύμφωνα με τον σχεδιασμό και όπως αυτοί κρίνουν κατάλληλα, αφετέρου ο Δήμος να δημιουργήσει τις υποδομές που θα εξισώσουν την περιοχή με τις υπόλοιπες γειτονιές του Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε την σύμβαση με τον ανάδοχο μελετητή που θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, από τον οποίο ζήτησε γρήγορα αποτελέσματα ώστε, το συντομότερο δυνατό, να ολοκληρωθεί η διαδικασία και έτσι να μπει τέλος στην προσμονή 25 και πλέον ετών για δεκάδες κατοίκους της περιοχής.

«Υλοποιούμε ακόμα μια προγραμματική δέσμευση προς τους Ηρακλειώτες. Αφού καταφέραμε να βάλουμε στο Σχέδιο Πόλης το Κάτω Ψαλίδι, προχωράμε στις απαιτούμενες ενέργειες για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και τα έργα που θα κάνουν την γειτονιά ισότιμη με τις υπόλοιπες περιοχές της πόλης, να βάλουμε τέλος στην αγωνία των συμπολιτών μας, να κάνουμε το Ηράκλειο ένα Δήμο καλύτερο για όλους», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

(από τις περιοδείες διαβούλευσης που πραγματοποίησε στο Κάτω Ψαλίδι η δημοτική αρχή)

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.