Φόρμα αναζήτησης

Μεγαλώνει το δίκτυο πεζόδρομων στην Καναπίτσα: ακόμα ένα δρόμο ανακατασκεύασε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Alt
15 Ιουν 2022 9:19 AM
Κατηγορία: Πόλη

Ένα ακόμα πεζόδρομο στη γειτονιά της Καναπίτσας δημιούργησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζοντας τα έργα για την αναβάθμιση της γειτονιάς. Αυτή τη φορά σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας μετατράπηκε το τμήμα της οδού Πλάτωνος, από Αγίου Νεκταρίου έως Δάφνιδος, προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχέδιο πεζοδρόμησης των οδών, που περικλείουν το παρκάκι και την παιδική χαρά ανάμεσα στην Αριστοτέλους και την Πλάτωνος, και να δημιουργηθεί έτσι ένας ομοιογενής χώρος με προτεραιότητα στους κατοίκους και τους πεζούς.

Η κατασκευή του νέου πεζόδρομου έγινε με κυβόλιθους βιοκλιματικού χαρακτήρα, ενώ κατά μήκος του δρόμου κατασκευάστηκαν παρτέρια με πράσινο.

Με την επέκταση των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στην περιοχή της Καναπίτσας, οι κάτοικοι της γειτονιάς θα μπορούν να μετακινούνται με περισσότερη ασφάλεια ενώ αναβαθμίζεται και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού όλα τα ανάλογα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια (Αριστοτέλους, Γκιώνας, Ηρώς Κωνσταντοπούλου, Αγησιλάου, Κιθαιρώνος κα) κατασκευάστηκαν με υλικά που βελτιώνουν το μικροκλίμα.

«Αυτή η δημοτική αρχή έχει από την αρχή της θητείας της αποδείξει ότι μπορεί και να διεκδικήσει και να προωθήσει τα μεγάλα έργα. Όμως, το πόσο καλά ξέρουμε την πόλη και τις ανάγκες της φαίνεται από τις παρεμβάσεις στις γειτονιές, εκεί που θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα των οικογενειών της πόλης. Η εκστρατεία πεζοδρομήσεων στην Καναπίτσα αυτό ακριβώς υπηρετεί, να αναβαθμίσουμε μια άλλοτε αδικημένη γειτονιά που, πλέον, μέρα με την ημέρα γίνεται όλο και πιο όμορφη», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.