Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 χρονών

Alt
21 Νοε 2019 1:22 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 20/11/2019 έγινε στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η 2η συνάντηση της χρονιάς 2019-2020 για τη Λέσχη Ανάγνωσης παιδιών ηλικίας 9-12 ετών με τη συντονίστρια Βασιλική Μουργελά. 

Η Λέσχη ήταν αφιερωμένη στην  «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού» κι έτσι η συντονίστριά μας επέλεξε να διαβάσει το βιβλίο  «H Ιστορία ενός μικρού ονείρου Καρίμ» της  συγγραφέως Στέλλας Αρβανίτη, από τις   Εκδόσεις « Οσελότος». 

Τι χρώμα έχουν τα όνειρα των παιδιών; Τι ονειρεύονται όταν κλείνουν τα μάτια τους το βράδυ;  Ονειρεύονται σε εποχές κρίσης; Εκείνα που ήρθαν από άλλες χώρες, κυνηγημένα από τον πόλεμο ή την πείνα έχουν κι αυτά το δικαίωμα να ονειρεύονται όπως τα παιδιά όλου του κόσμου.  

Στη συνέχεια ακολούθησε  μια εποικοδομητική συζήτηση για τα δικαιώματα των παιδιών και  παιχνίδι με διαδραστικά παιχνίδια.

Οι μικροί φίλοι μας ήταν πολύ χαρούμενοι καθώς συνέπεσε η ημέρα αυτή με την ημερομηνία συνάντησης της Λέσχης τους. Στο τέλος δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 3η Τετάρτη του Δεκέμβρη, στις 18/12/2019.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.