Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 χρονών

Alt
21 Μαρ 2019 9:00 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 20/3/2019 έγινε στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η 6η συνάντηση της χρονιάς 2018-2019 για τη Λέσχη Ανάγνωσης παιδιών ηλικίας 9-12 ετών, με συντονίστρια την συγγραφέα Βασιλική Μουργελά που πραγματοποιεί τη δράση αυτή εθελοντικά για 3η χρονιά.

Αυτή τη φορά, η συνάντηση ήταν ξεχωριστή μια και η Λέσχη φιλοξένησε την συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ειρήνη Μακρυδάκη με το βιβλίο της «Το αστέρι της φιλίας» από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Δύο μέλη της Λέσχης, ο Νότης Μαλλής και η Λίλιαν Γαβαλά διάβασαν επιλεγμένα αποσπάσματα από το παραμύθι και μαζί με τη συγγραφέα και την συντονίστρια παρουσίασαν το βιβλίο στα υπόλοιπα παιδιά. Το «Αστέρι της φιλίας» μιλάει για ένα αστέρι που ρίχνει μια ανεμόσκαλα από τον ουρανό για να συναντήσει ένα παιδί που ήρθε από κάπου μακριά και του έλειπε το χαμόγελο και η ελπίδα. Το αστέρι αυτό όμως θα φωτίσει την ψυχή του, θα φέρει την Ειρήνη στη ζωή του και θ’ αλλάξει τον κόσμο του.

Στη συνέχεια, και με αφορμή τα κείμενα που διαβάστηκαν και τις αξίες που πραγματεύεται το βιβλίο, όπως η φιλία, η αγάπη και η διαφορετικότητα, έγινε μια όμορφη κουβέντα με την συμμετοχή όλων των παιδιών, ενώ η ομάδα συζήτησε και για τα δικαιώματα των παιδιών.

Την συνάντηση τίμησε με την παρουσία της η αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου και στο τέλος πρόσφερε στα παιδιά από ένα καπελάκι για τον ανοιξιάτικο ήλιο.

Στο τέλος, η συγγραφέας χάρισε στα παιδιά 5 αντίτυπα του βιβλίου που κληρώθηκαν σε όλη την ομάδα και έφυγαν όλοι με ένα μεγάλο χαμόγελο, αφού δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 3η Τετάρτη του Απριλίου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.