Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών

Alt
19 Μάιος 2023 9:34 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 17/5/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με καλεσμένη τη συγγραφέα Αιμιλία Πλατή για το βιβλίο της «Το παραμύθι με τα παραμύθια…» των εκδόσεων 24 γράμματα. Ένα παραμύθι γραμμένο σε τέσσερες γλώσσες (ελλληνικά, αγγλικά, φαρσί, αραβικά), που μιλάει για τα παιδιά που χάνουν την πατρίδα τους και γίνονται πρόσφυγες.

Η συγγραφέας και τα παιδιά μετά την ανάγνωση του βιβλίου,  συζήτησαν για την αξία των παραμυθιών, τη φαντασία και τα μηνύματα που κρύβουν. Αναφέρθηκαν στις ζωγραφιές του βιβλίου, που τις έκαναν παιδιά, καθώς και πως το παραμύθι μένει ίδιο σε κάθε γλώσσα.

Εξεπλάγην χαρούμενα για την ωριμότητά τη σκέψη τους, όταν οι μικροί μας φίλοι ανέφεραν, πως αυτό το παραμύθι θα το καταλάβουν βαθιά και αληθινά οι άνθρωποι που έχουν καλή καρδιά. Και φυσικά, όλοι τους το κατάλαβαν.

Τα παραμύθια συνήθως τελειώνουν με τη φράση «ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», αλλά αυτό δεν τελειώνει έτσι, γιατί το προσφυγικό είναι ένα θέμα που δεν έχει λυθεί. Έτσι, αρχίζει από την αρχή…

Φεύγοντας τα παιδιά ευχαρίστησαν και αποχαιρέτησαν τη συγγραφέα, ευχήθηκαν Καλό Καλοκαίρι και επέλεξαν βιβλία της αρεσκείας τους για δανεισμό.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.