Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών

Alt
17 Ιαν 2020 10:28 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 15/1/2020 έγινε η πρώτη συνάντηση για τη νέα χρονιά της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών, στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με συντονίστρια τη συγγραφέα Βασιλική Μουργελά.

Στη συνάντηση διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο «Φιλία σε τέσσερις… ρόδες» της Αγγελικής Βαρελλά. Το βιβλίο περιγράφει τη γνωριμία δυο κοριτσιών σε ένα σχολικό λεωφορείο. Η μία απ' τις δύο γνωρίζει κάποιες λέξεις στα Ιαπωνικά και τις μαθαίνει στη φίλη της.

Με αφορμή τα ιαπωνικά ιδεογράμματα που έχει η συγγραφέας σε κάποιες σελίδες, τα παιδιά μαζί με τη συντονίστρια έφτιαξαν τα δικά τους ιδεογράμματα. Επίσης έμαθαν για την τελετή τσαγιού που πραγματοποιούν οι Ιάπωνες.

Τέλος διάβασαν ποιήματα χαϊκού από το βιβλίο  «Στη μύτη του κουταβιού μια ακριδούλα» της Ροδούλας Παππά. Τα παιδιά έγραψαν τα δικά τους ποιήματα χαϊκού τα οποία μοιράστηκαν με τους γονείς τους.

Τα παιδιά ενθουσιασμένα με τα ιδεογράμματα και με τα ποιήματα, δανείστηκαν βιβλία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη 19/2/2020.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.