Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών

Alt
28 Μαρ 2023 1:59 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 22/3/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε  η Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής. Συντονίστρια ήταν η συγγραφέας  κ. Μαρίνα Φραγκεσκίδου, η οποία παρουσίασε το παραμύθι της με τίτλο «Η κυρία Μπλα Μπλα Μπλα».

Το ξεκίνημα έγινε με τη γνωριμία των παιδιών με τη συγγραφέα και στη συνέχεια η κ. Φραγκεσκίδου τους μίλησε για την πρωταγωνίστρια του παραμυθιού της την κυρία Μπλα Μπλα Μπλα, μια κυρία που συνεχώς μιλούσε και αυτό ήταν το μόνο πράγμα που της έδινε χαρά. Ώσπου μία μέρα ξαφνικά έχασε τη μιλιά της! Αυτό της προκάλεσε τόσο μεγάλη στεναχώρια που όλα γύρω της  φαίνονταν γκρι. Όμως σιγά σιγά βρήκε άλλους τρόπους να επικοινωνεί. Επικοινωνούσε με πράξεις! Μέχρι που τελικά κατάλαβε πως κάποιες φορές τα έργα μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια! Έτσι κατάφερε πάλι να βρει τη χαρά.  

Η συγγραφέας αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι και παράλληλα γυρνώντας τις σελίδες τους έδειχνε τις εικόνες του βιβλίου. Η κυρία Μπλα Μπλα Μπλα δεν είχε συγκεκριμένη μορφή και χαρακτηριστικά. Είχε όποια μορφή μπορούσε να φανταστεί το κάθε παιδί.

Έτσι,  αφού τελείωσε η αφήγηση,  έγινε συζήτηση με τα παιδιά για το τί τους άρεσε από την ιστορία και ποια ήταν τα πράγματα που τα εντυπωσίασαν και στη συνέχεια ζωγράφισαν την πρωταγωνίστρια του παραμυθιού έτσι όπως εκείνα φαντάστηκαν πως θα μπορούσε να μοιάζει.

Έπειτα η συγγραφέας έπαιξε μαζί τους ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο το κάθε παιδί προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τρόπους εναλλακτικούς. Είτε κάνοντας γκριμάτσες, είτε κουνώντας τα χέρια και κάνοντας νοήματα. Τα παιδιά βρήκαν το παιχνίδι πολύ διασκεδαστικό και συμμετείχαν με πολλή χαρά!

Στο τέλος, τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με  τη συγγραφέα κρατώντας τις ζωγραφιές τους, την ευχαρίστησαν, την αποχαιρέτησαν και έφυγαν χαρούμενα!

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.