Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών

Alt
10 Οκτ 2019 3:24 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 9/10/2019 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών και για τα δύο τμήματα, για τη σεζόν  2019-2020, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με την εθελόντρια συντονίστρια - εκπαιδευτικό Ελένη Σαμούρη. Είχαμε την χαρά επίσης να έχουμε μαζί μας την εκπαιδευτικό Ιωάννα Μπολέτη, που ήρθε από τον Δήμο Ταύρου για να απολαύσει τη λέσχη ανάγνωσης και να μάθει τον τρόπο λειτουργίας της.

Το ξεκίνημα έγινε με την γνωριμία όλων και την ενημέρωση για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης με ωραίο κατανοητό τρόπο  για μικρά μας νέα μέλη. «Ο Μανώλης … ο κύριος Μη με μαλώνεις»  της Αλέκας Ζωγράφου από τις εκδόσεις Μίνωας ήταν το βιβλίο που αναγνώστηκε πάρα πολύ όμορφα από την συντονίστριά μας με αποτέλεσμα τα παιδιά να παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον κάνοντας μάλιστα εύστοχες παρατηρήσεις και ερωτήσεις πάνω στο κείμενο.  Πρόκειται για την ιστορία του Μανώλη. Ο Μανώλης είναι ένα παιδί 6 χρονών που αναστατώνει το σπίτι του, τους φίλους του, το σχολείο του και τη γειτονιά του με τα καμώματά του. Όταν κάτι δεν του αρέσει, γίνεται έξαλλος. Χτυπάει με δύναμη το πόδι του στο πάτωμα, κουνάει απειλητικά το δεξί του δάκτυλο και λέει: «Εμένα, μη με μαλώνεις!».

 Έχω τσακωθεί με όλους τους φίλους μου και η κατάστασή μου πάει από το κακό στο χειρότερο…Κι όλα αυτά μέχρι να ανακαλύψω μια λέξη μαγική: ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
Συγγνώμη, λοιπόν!

Στο τέλος, τα παιδιά έφτιαξαν πολύ όμορφες ζωγραφιές,  δόθηκε η καθιερωμένη περίληψη της ιστορίας ως ενθύμιο σε φωτοτυπία από τη συντονίστρια και  δανείστηκαν βιβλία φεύγοντας χαρούμενα. Χαρούμενη και κατενθουσιασμένη έφυγε επίσης και η καλεσμένη μας.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.