Φόρμα αναζήτησης

Καλή ενημέρωση και υποστήριξη τα όπλα για την αντιμετώπιση της Άνοιας: Έρχεται ο Συμβουλευτικός Σταθμός…

Alt
06 Μαρ 2019 1:31 PM
Κατηγορία: Πρόνοια

Την δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής εξήγγειλε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, στην σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος ως αρχή των ενημερωτικών δράσεων για την συγκεκριμένη νόσο.  Όσοι παρευρέθηκαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της πόλης άκουσαν οδηγίες για το πώς μπορούν να διαγνωσθούν τα πρώτα στάδια της Άνοιας αλλά και συμβουλές σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους είναι δυνατό να βοηθηθούν οι πάσχοντες και οι οικογένειές τους.

Μολονότι η Άνοια είναι μια ασθένεια που ακόμα δεν μπορεί να θεραπευτεί πλήρως, αλλά μονάχα να τίθεται υπό έλεγχο, υπάρχουν δρόμοι, κυρίως, για εκείνους που φροντίζουν τους ασθενείς ώστε να τους προσφέρουν ποιότητα ζωής, στους ίδιους και στα υπόλοιπα μέλη του περιβάλλοντός τους. Κύριο όπλο η ενημέρωση, καθώς συχνά η έλλειψη γνώσης για τους τρόπους αντιμετώπισης της ασθένειας οδηγεί τους πάσχοντες στο περιθώριο, με τις οικογένειές τους να δηλώνουν αδυναμία να τους φροντίσουν.

«Για αυτό και είναι άκρως σημαντικές τέτοιες ενημερωτικές δράσεις, όπως αυτή που φιλοξενούμε σήμερα. Η ανταπόκρισή σας δίνει αισιόδοξο μήνυμα ότι μπορούμε να νικήσουμε την έλλειψη πληροφόρησης και, μέσω αυτού, να σας βοηθήσουμε να παραμείνετε υγιείς», τόνισε στον χαιρετισμό του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα ΚΑΠΗ του Δήμου, Δημήτρης Τσεκούρας.

Στις ενότητες που μπήκαν στο τραπέζι της συζήτησης: η διατροφή και άσκηση στην Τρίτη Ηλικία (Δρ. Βέρα Δογιάμη, γηρίατρος παθολόγος), τα συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία της νόσου Αλσχάιμερ (Δρ. Αντώνης Μούγιας, ψυχίατρος), η πραγματικότητα των ασθενών με άνοια (Δρ. Κωστής Προύσκας, ψυχολόγος, Δρ. Γεροντολογίας), μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις στην άνοια (Ειρήνη Κοτρώτσου, ψυχολόγος) και οι φιλικές κοινότητες για την άνοια και καταπολέμηση του στίγματος (Μαρία Δημητρίου, κοινωνική λειτουργός)

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία και η Ψυχογηριατρική Εταιρία Νέστωρ.

Έρχεται Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στον Δήμο

«Η Άνοια είναι μια ασθένεια που επηρεάζει όχι μόνο τον ίδιο τον ασθενή αλλά και τους οικείους του. Με σωστή ενημέρωση υπάρχουν τρόποι να βοηθηθούν οι οικογένειες που έχουν πάσχοντα προκειμένου να μην αλλοιωθεί τρομερά η καθημερινότητα και η δική τους και του ασθενούς. Με τον Συμβουλευτικό Σταθμό φιλοδοξούμε να δώσουμε διάρκεια στην ενημέρωση, την οποία ξεκινάμε με την σημερινή δράση», τόνισε ο Νίκος Μπάμπαλος.

Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του Σταθμού θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα με νεότερες ανακοινώσεις.

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.