Φόρμα αναζήτησης

Κακοκαιρία 2/2023: Ενημέρωση και πληροφορίες

Alt
06 Φεβ 2023 10:28 AM
Κατηγορία: Πόλη

Καθαρό και ανοικτό είναι από νωρίς το πρωί της Δευτέρας το βασικό οδικό δίκτυο αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών δρόμων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Τα συνεργεία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που παραμένουν σε επιφυλακή τα τελευταία 24ωρα, φρόντισαν για την αλατόστρωση και τον εκχιονισμό όσων οδών χρειάστηκε ώστε η πόλη να είναι λειτουργική από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

  • Εντούτοις, εάν κάποιος κάτοικος πρέπει να μετακινηθεί για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους (όπως λόγοι υγείας) και δυσκολεύεται να το κάνει με ίδια μέσα, μπορεί να επικοινωνεί με τον υπεύθυνο της βάρδιας Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 6930071362 και ο Δήμος θα αναλάβει τη μεταφορά του.
  • Στο ίδιο τηλέφωνο μπορούν να απευθύνονται οι δημότες για οποιοδήποτε άλλο έκτακτο πρόβλημα αρμοδιότητας του Δήμου που τυχόν να προκύψει εξαιτίας της κακοκαιρίας.
  • Παράλληλα, το Α' ΚΑΠΗ του Δήμου (Πολυτεχνείου & Ελπίδος) παραμένει ανοικτό για το κοινό ως θερμαινόμενος χώρος τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου από τις 8.00 έως τις 18.00 ώστε να το χρησιμοποιήσουν οι κάτοικοι της πόλης που δεν έχουν ίδια μέσα θέρμανσης. Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα καθοριστεί και η περαιτέρω λειτουργία του τις επόμενες ημέρες.
  • Οι Υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν από τις 10.00
  • Τα ΚΕΠ λειτουργούν κανονικά από το πρωί και έως τις 15.00. Για έκτακτες ανάγκες εξυπηρέτησης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το προσωπικό του ΚΕΠ στο mail d.irakleiou-attikis@kep.gov.gr ή υποβάλλοντας το αίτημά τους στι ψηφιακές θυρίδες του gov.gr ή τηλεφωνικά στο 2102856050.
  • Οι αθλητικές εγκαταστάσεις (γυμναστήρια, γήπεδα κτλ) θα παραμείνουν σήμερα κλειστά
  • Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου για προληπτικούς, κυρίως, λόγους και μέχρι να εκτονωθούν τα φαινόμενα της τρέχουσας κακοκαιρίας. Η ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων με φυσική παρουσία θα καθοριστεί σε αυριανή, αντίστοιχη σύσκεψη των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανάλογα με την εξέλιξη αλλά και την πρόγνωση των καιρικών φαινομένων.

«Όπως πάντα, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια του δημότη και, ακολούθως, η διασφάλιση της λειτουργικότητας της πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου εργαζόμενους του Δήμου που για ακόμα μια φορά ήταν, όχι μόνο συνεπείς, αλλά απόλυτα αφοσιωμένοι στο καθήκον και έτσι καταφέραμε και σε αυτή τη κακοκαιρία να κρατήσουμε το Δήμο ανοικτό και προσβάσιμο. Παραμένουμε στους δρόμους και τις επόμενες ώρες, μέχρι να περάσει η κακοκαιρία», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.