Φόρμα αναζήτησης

Καθοριστικό βήμα για την υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη – Εγκρίθηκαν οι μελέτες από το δημοτικό συμβούλιο

Alt
18 Απρ 2019 11:10 AM
Κατηγορία: Πόλη

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου της υπογειοποίησης της οδού Μελίνας Μερκούρη, που υπολογίζεται ότι θα δώσει καίρια λύση στο κυκλοφοριακό του κέντρου της πόλης, κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Στην τελευταία του συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το πακέτο των μελετών που συνοδεύουν την πρόταση για την κατασκευή των παρεμβάσεων, οι οποίες θα διαμορφώσουν έτσι την περιοχή του κέντρου του Ηρακλείου, ώστε η διαμπερής κυκλοφορία οχημάτων, που αυτή την στιγμή διέρχεται μέσα από τις οικιστικές περιοχές, θα διοχετεύεται εντός και εκτός της πόλης χωρίς να επιβαρύνει τους δρόμους στις γειτονιές.

Ουσιαστικά, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μιας υπόγειας σήραγγας που θα στέλνει την κίνηση των οχημάτων κάτω από την επιφάνεια τους εδάφους στο κομμάτι που αφορά την είσοδο και την έξοδο από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου, δίνοντας έτσι μια νέα διαδρομή για τα χιλιάδες αυτοκίνητα και μηχανές που, έως σήμερα, κινούνται μέσα από τον οικιστικό ιστό. Παράλληλα, στο σκεπαστό κομμάτι θα δημιουργηθούν νέοι χώροι πρασίνου – περίπου 3,5 στρέμματα επιπλέον με 100 νέα δέντρα που θα φυτευτούν - που θα επεκτείνουν τον χώρο της κεντρικής πλατείας του Δήμου, ενώ πλησίον της σήραγγας θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης.

Ενδεικτικό του μεγέθους και της σημασίας του έργου είναι ότι μονάχα οι πολυάριθμες μελέτες χρειάστηκαν πλησίον των δύο ετών για να ολοκληρωθούν ώστε να εξασφαλισθεί η βέλτιστη δυνατή απεικόνιση και σχεδιασμός των παρεμβάσεων.

Επόμενη κίνηση είναι η διεκδίκηση της χρηματοδότησης του έργου από τα προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής, δεδομένου ότι η Περιφέρεια, ικανοποιώντας το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, έχει ήδη χρηματοδοτήσει την εκπόνηση των μελετών, για τις οποίες το δημοτικό ταμείο δεν πλήρωσε ούτε ευρώ.

«Η υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη μπήκε στην ατζέντα των κινήσεων αυτής της δημοτικής αρχής από την αρχή της θητείας μας. Με προσεκτικά βήματα διεκδικήσαμε και πετύχαμε την χρηματοδότηση των απαιτούμενων μελετών για να φτάσουμε, πλέον, στο σημείο να έχουμε στα χέρια μας το μέγιστο όπλο και για την διεκδίκηση της υλοποίησης του έργου. Με την ίδια μεθοδικότητα θα κινηθούμε και το επόμενο διάστημα για να παλέψουμε το έργο να γίνει, χωρίς, μάλιστα, να χρειαστεί δημοτικό χρήμα. Καθημερινά αποδεικνύουμε ότι έχουμε και σχέδιο και λύσεις για να πάει το Ηράκλειο Μπροστά», σχολιάζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.