Φόρμα αναζήτησης

Ηράκλειο πόλη βιώσιμης κινητικότητας: Οι στόχοι του ΣΒΑΚ στην πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας

Alt
20 Μάιος 2019 9:56 AM
Κατηγορία: Πόλη

Την πρώτη της συνάντηση, στο πλαίσιο της έναρξης της δημόσιας διαβούλευσης, πραγματοποίησε η ομάδα εργασίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, των φορέων της πόλης και των μελετητών που έχουν αναλάβει την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου. Τα Σχέδιο, το οποίο θα καταρτιστεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες, θα περιγράψει το νέο κυκλοφοριακό χάρτη των μετακινήσεων στον Δήμο, αποτελώντας, παράλληλα, τον οδηγό υλοποίησης αλλά και το κυρίως όπλο στη μάχη της διεκδίκησης των αναπτυξιακών έργων, που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη για τις επόμενες δεκαετίες.

Στην εκπόνηση του ΣΒΑΚ λόγο και ρόλο έχουν όλοι οι πολίτες του Ηρακλείου. Σε λίγες ημέρες, στο ανανεωμένο site του Δήμου, iraklio.gr, οι Ηρακλειώτες – κάτοικοι και επαγγελματίες – θα  βρουν την γενική περιγραφή, αναλυτικά τους στόχους του Σχεδίου καθώς και το σχετικό ερωτηματολόγιο που μπορούν να συμπληρώσουν για να ληφθεί υπόψιν η άποψή τους.

«Το ΣΒΑΚ θα αποτελέσει το εργαλείο για να περιγράψουμε πως θέλουμε τις μετακινήσεις στην πόλη μας, όχι μόνο στο άμεσο μέλλον, αλλά για τις δεκαετίες που θα ακολουθήσουν. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, που θα κάνουμε το Ηράκλειο μια πόλη ακόμα πιο φιλική στον κάτοικο, στον επισκέπτη, στο περιβάλλον. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων. Στην εκκίνηση της διαβούλευσης πρέπει όλοι να συμμετέχετε. Γιατί μαζί κάνουμε το Ηράκλειο κάθε ημέρα καλύτερο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.