Φόρμα αναζήτησης

Ενισχύεται το πρόγραμμα Ανακύκλωσης καφέ κάδου: 3 νέα απορριμματοφόρα και 750 κάδους πήρε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής από την Περιφέρεια

Alt
10 Μαρ 2022 1:28 PM
Κατηγορία: Καθαριότητα

Τρία νέα απορριμματοφόρα και περίπου 750 καινούργιοι κάδοι ενισχύουν την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο εν λόγω εξοπλισμός προέρχεται από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων και θα αυξήσει το δίκτυο των καφέ κάδων, που τα τελευταία χρόνια ο Δήμος χρησιμοποιεί ώστε οι Ηρακλειώτες να μπορούν να ανακυκλώνουν τα οργανικά τους απορρίμματα, κάνοντας στο Ηράκλειο μια πόλη ακόμα πιο φιλική στην Ανακύκλωση και, κατά συνέπεια, στο περιβάλλον.

Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σταδιακά το επόμενο διάστημα στις γειτονιές του Δήμου ενώ τα νέα απορριμματοφόρα θα κάνουν την αποκομιδή πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική.

Μαζί με τον εξοπλισμό για το πρόγραμμα του καφέ κάδου, ο Δήμος απέκτησε και ειδικούς κάδους εσωτερικού χώρου για την ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού, αλουμινίου κτλ οι οποίοι θα μπουν στα δημόσια κτίρια της πόλης.

Η παράδοση των καινούργιων απορριμματοφόρων και των κάδων έγινε στο αμαξοστάσιο του Δήμου από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, προς τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο.

«Συνεχίζουμε εδώ στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει ως Περιφέρεια για τη διανομή ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης στους Δήμους της Αττικής. Με τον εξοπλισμό αυτό, ενισχύουμε τη δυνατότητα μιας πιο ορθολογικής και φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης απορριμμάτων και βιοαποβλήτων. Η δημοτική αρχή υπό τον Νίκο Μπάμπαλο, έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος και είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το πρόγραμμα διαχείρισης θα μπει και στην καθημερινότητα των πολιτών. Άλλωστε, η συμμετοχή των πολιτών είναι ο κρίσιμος και απαραίτητος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα του σχεδιασμού μας. Στηρίζουμε έμπρακτα κάθε δήμο της Αττικής στα ζητήματα της διαχείρισης απορριμμάτων, δυναμώνουμε αυτή την «πράσινη αλυσίδα» που θα ενώσει τους πολίτες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής με οικολογική συνείδηση και ευαισθησία», τόνισε ο Γιώργος Πατούλης.

«Θέλουμε τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής πρωταθλητή στην Ανακύκλωση. Όχι μόνο για να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης μας, αλλά και για να καταφέρουμε να μειώσουμε το κόστος της διαχείρισης των συμβατικών απορριμμάτων και να συνεχίσουμε έτσι να μειώνουμε τα δημοτικά τέλη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, όπως κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Στην προσπάθεια αυτή βρίσκουμε σπουδαίο σύμμαχο την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την παραχώρηση των απορριμματοφόρων και των κάδων, αλλά και τη συνολική του βοήθεια στην εκστρατεία που κάνουμε για να γίνεται το Ηράκλειο κάθε μέρα καλύτερο», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.